Sydney

Sydney

11 April 2014

Üks samm edasi ja kaks tagasi

Markuse ja Billy kuur

                             
Tundub, et selle riisiga ei hakka asi kuidagi pihta. Kui asjad arenevad just tõusvas suunas ehk uued farmerid alustavad vilja sisse toomisega ja vanad endiselt juures ning saame juba tööhoo sisse ning rekkate arv ja sagedus suureneb pidevalt ja SIIS hakkab taaskord vihma sadama. Siis oleme kas tööl ja lihtsalt istume oma nurgas ja sureme igavusse, õnneks mul on Sudokuvihik, kellel ajalehed tagataskus ja mõni luuatab puhast põrandat veel kolmandat korda, et oleks midagi teha ja aega surnuks lüüa, või variant kaks, saadetakse koju. Väiksema vihma korral oleme ikka tööl ja kui teame, et mõnel farmeril on näiteks kodus silos vilja, mida ta saab sisse tuua, siis oleme lahti. Kui aga vihma kallab nagu oavarrest, ei ole midagi teha. Kõps koju.

See nädal töötasime kolm päeva. Teisipäeva õhtupoolikuks oli meil mitu uut farmi alustamas ja nüüd on riis suhteliselt valmis, väga vähe on rohekaid riisiterasid sees. Tegime päeva jooksul 35 rekkat, mis on üks parimaid tulemusi kolme nädala jooksul! Arvestades varasemaid harvesteid on asi ikka päris mage. Siin räägitakse eelmistest hooaegadest, kus rekkaid on rivis 200 ja üks rekka saab päevas üks või kaks laadungit maha lasta...Igatahes. Kolmapäeval hakkas sadama ja peale lõunat olid kõik talud oma viimsed lõigatud vilja meile edastanud ja polnudki muud teha, kui passida. Istumisest on juba üsna kõrini, hakkasin siis koristama, aga see andis tööd vaid tunniks ajaks. Kell 4 läksime kõik koju ja uute töökorralduste kohta ei osatud midagi öelda, peame kõik nüüd kõnet ootama.

Selle nädala suhtes oleme väga skeptilised, sest kahe päeva jooksul on sadanud 78 mm!!! Ehk siis isegi kui pealt põllulapp ära kuivab, siis on see ikkagi väga pehme, et viljalõikusmasin põllule saata. Räägitakse, et ehk see ongi üks sellistest aastatest, kus hooaeg lihtsalt nö valgub laiali. Meie leping lõpeb üheksa päeva pärast ja ootame põnevusega, mis meist sealt edasi saab. Suure tõenäosusega pannakse meid casualideks ehk hooajatöölisteks, kellele ei pea tagama kindlat arvu töötunde ja keda saab iga kell koju saata või töölt lahti lasta. Tunnipalk oleks küll suurem, kuid kaasneb muid miinuseid. Casualide puhul on ka nii, et kui on riigipüha, aga sa ei ole tööl, siis sulle palka ei maksta. Kui oled lepinguga, siis makstakse riigipüha eest 8 tundi normtunnitasu, isegi siis, kui sa sel päeval tööl ei ole. Aprilli lõpu poole on siin 5 riigipüha, millest 3 tuleb maksta topelttasuga. Seetõttu ilmselt enamuse leping lõpetatakse ära 20 aprill, et firmal ei oleks suuri väljaminekuid. Samas pole hooaeg ju veel alanudki tänu ilmale, nii et ehk saame ikka tagasi lepingule.

Päris hea teine
                               
Eile sadas päev läbi ja kõik oli hall. Käisime Markusega Sheppartoni linnas kinos, šoppamas ja niisama kolamas. Vaatasime kinos "Kapten Ameerikat". Poest ostsin kaks pikakäiselist soojemat pluusi, sest talv läheneb ja Markus tahtis uut patja osta. Paraku oli selline sooduspakkumine, et kaks patja olid ühe padja hinnaga, nii on meil mõlemal uus padi :) Uskumatu vahe ikka, täna oli nii mõnus magada. Alkopoest ostsin neli pudelit veini, kolm minu lemmikult Jacobs Creekilt ja üks Uus-Meremaa vein, kõik väga hea hinnaga. Markus ostis hiina õlut Tsingtao, mis meenutab eesti Alecoq Premium´it. Kes oleks osanud arvata, et hiinlased oskavad õlut teha?

Riidepoodides käies oleme mõelnud, et enne Eestisse tulekut tuleb üks korralik šopingutiir ette võtta. Esiteks on siin asjad palju mõistlikema hindadega, allahindluste puhul saad asju supersoodsalt ja valik on kordades suurem. Eestis on mu meelest igas poes enam-vähem üks ja sama valik. Muidugi tunneme puudust ka sellest, et saaks lihtsalt ilusasti riides käia. Eestis poodi minnes pannakse ka korralikud riided selga, aga siin käiakse poes oma maariietega. Näiteks plätud, vanad ja räpased põlvpüksid, mingi kaks numbrit suurem T-särk, juuksed rasvased peas, juuksed suvaliselt patsis. Nii meilt ükskord küsitigi, et kus te minema hakkate, kui olime poodi minekus pannud selga teksad ja korraliku särgi :)


Markus aitas proove võtta
            
Aa...Üks naljakas juhtum ka. Markus ja üks teine tööline olid parasjagu kuuri juures ühte rekkat maha laadimas ja siis see rekkajuht hakkas rääkima, et seal testimisputkas on päris kena tšikk. Ja siis kaastöötaja hakkas naerma ja rekkamees uuris Markuselt, kas see on tema tüdruksõber. Markus seda esimest osa üldse ei kuulnud, aga vastas küsimusele jah. Järgmine kord, kui tüüp tagasi tuli, rääkis ta testimisputkas, et aa, ma tutvusin su poiss-sõbraga ja siis rääkis kogu selle loo mulle ära ning siis saime mina ja Travis kenasti naerda :D Tüüp vist arvas, et Markus niikuinii räägib mulle seda ja et ennast natuke vähem piinlikku olukorda panna, rääkis selle loo ise ära, aga ta ei tea, et Markus kogu lugu ei kuulnud. :D

Markuse töökaaslane Billy (vanem mees, kes on Uus-Meremaalt pärit) tuli ka see esmaspäev tööle ja nemad kahekesi vastutavad kolmanda kuuri eest. Üks on üleval shuttle´i peal ja jälgib, kuhu vili liigub ja teine mees on all, vaatab, kas rekka on tulnud õigesse kuuri, mis bin´i vili läheb ja jälgib, et rekkamees vilja liiga palju maha ei laseks ning et seadmed korralikult töötavad.

No comments:

Post a Comment