Sydney

Sydney

26 July 2013

Elu on seiklus!

See nädal olen tööl käinud kaks päeva ja kokku sain 14,5 tundi. Väga mage. Eelmine nädal tuli 35 tundi ära, mis on juba palju parem seis. Kuna nüüd selle suure siloga juhtus õnnetus, on meil vilja sisse- ja väljavedu palju vähem. Täna kuulsime ülemuse käest, et nad peavad mõlemad silod tühjaks tegema viljast ja seejärel pannakse mingid trossid silole ümber, et edaspidist hävingut vältida. 

Täna käisime Markusega ringi sõitmas siin lähedal. Ma juba laupäeval avastasin paar ilusat kohta, kuhu tasub sõitma minna. Siit ca 60 km kaugusel on nimelt Peak Range nimeline rahvuspark, kus on päris ilusad mäed, mõned teravatipulised. Ühelgi neist sellist matkarada ei ole kahjuks, aga sõitma tasub ikka minna, sest päris ilusaid vaateid saab näha. Laupäeval ma käisin siis ühte teed mööda ja täna käisime hoopis teist teed pidi, aga samu mägesid nägime ikka, lihtsalt teise nurga alt.


Loodus siin ümberringi on väga kuiv, vooremaalikult mägine ja mõnes kohas kohtab metsa ka. Siin kasvab nisu, sorgum ja kikerhernes ning ülejäänud maajupid on kas veistele (meeletult suured veisefarmid) ja ka söekaevandustele. Capella 100 km raadiuses on näiteks 13 söekaevandust. Sõiduteed on enam-vähem rahuldavad, enamus on asfaltkattega teed, kas siis kaherealised nagu ikka või kitsamates kohtades üherealised, on ka kruusateid, mille olukord on mitterahvuldavast suurepäraseni. Paljudel väheasustatud piirkondades liiguvad veised näiteks vabalt ringi, magavad teeääres või kõnnivad tee peal. 

Veel üks huvitav fakt, nimelt Austraalia lõunaosas leiti paik, kus arvatakse olevat üle 200 miljardi barreli ümbertöödeldavat naftat!

Seekord tuleb natuke rohkem pilte kui tavaliselt, mis siin ikka koonerdada :)











Mu lemmikpilt!


 

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Tere!

    Olen teie blogi juba kaua jälginud. Kirjutasite, et teie lähedal on 13 söekaevandust. Olen ka varasematest jutustustest lugenud, et pidid parema palgaga olema. Kas olete äkki kuulnud või ise uurinud nende kohta? Kas on raske tööle saada? Esinevad neil seal mingisugused erinõuded?

    Jõudu ja jaksu ! ;)

    ReplyDelete
  3. Hei!

    Kaevandustes on kuuldavasti kõrgemad palgad kui lihttöölistel. Ise pole uurinud väga, aga olen kuulnud, et sinna nii kerge pole saada, vist on vaja erinevaid koolitusi ka, et sind üldse tööle võetakse. Kahjuks selle koha pealt väga ei oska nõu anda...

    ReplyDelete