Sydney

Sydney

19 July 2013

Kuidas me siin elame...


Howdy!

Käes on reede ja mina olen selleks nädalaks lõpetanud. Täna on päris soe ilm, sai lühikeste pükste ja maikaga olla (mitte tööl), kuigi siin ju südatalv, aga see pigem meie Eesti august-september. Kaks päeva olen saanud viljasodi maast koristada ja kuuri tühjaks tassida. Pidime tassima suure hunniku torusid, mis olid ikka suht rasked ja veel muud nodi. Nii täna kui ka eile oli lühike päev - 5 tundi, aga füüsilist tööd oli ikka mõnusasti, nii et esimesel poolel tunnil oli juba selg märg. Eile õhtul avastasin, et ühe näpu otsas on suur vesivill (ca 1 cm x 1,5 cm). Pole enne sellist asja sõrmel olnud...

Meie koosseisus on austraallased (kaks paari, üks vallaline tüüp ja saidi bossud, kes ka kohalikud on), üks uus-meremaa vanem mees ja meie eestlased. Just enne meid olid siin prantslased ja inglased, aga kuna nad said vähe tunde, sest sorgumit üldse sisse ei toodud, siis nad lasid jalga. Meie tööpäeva pikkus oleneb väga suuresti ilmast ja vilja sisse- ning väljaveost. Näiteks kui on väga tuuline, ei saa punkrit avada, vihma korral pole suurt midagi siin teha jne.


Elamistingimused on ka siin üsna head. Siin on suur maja, mis koosneb umbes 6-7st magamistoast ja söögitoast ning köögist. Külmkappe on 5, piisavalt tööpinda söögi valmistamiseks. Suure maja kõrval on veel üks pisike kuut, kus on kaks magamistuba, ühes neist elame meie Markusega ja see on täpselt sama nagu Gindie kodu, ainult siin on riiulid ka toas. WC ja duširuumid on naistel ja meestel eraldi, need on päris puhtad, konnasid sees ei ole ja tuuletõmbust ka sees pole nagu Gindies on.

Linn ise on siit jalutuskäigu kaugusel. Toidupoed pole küll suuremad asjad, aga põhilise saab siit kätte. Lisaks on siin bensukas, juuksur, paar pubi, pizzakoht, veekeskus, kultuurikeskus, kino jms. Aga meil nüüd arvutis hunnik seriaale olemas juhuks, kui peaks palju vaba aega olema.

Kui Markus meie auto ära tõi, sai ta Kityt näha

No comments:

Post a Comment