Sydney

Sydney

13 August 2013

Vegeteerimisperiood


Uus nädal on alanud päris vaikselt. Esmaspäeval ja täna töötasime vaid kolmeni. Mina olin ikka oma masina peal ja nüüd sissetoodavat vilja on ikka väga väheks jäänud. Eile oli veel rohkem rekkaid, aga enamus ütlesid ka, et see neil viimane laadung. Täna oli mul ainult neli rekkat kokku, no tegelt kaks rekkat käisid kaks korda. Ülejäänud aja lükkasin harjaga maast vilja kokku. Suhteliselt igav ja tüütu päev oli. Ei meeldi nõnda logeleda, tahaks ikka kiirema tempoga töötada. 

Nisu hooaeg pidi hakkama kuue nädala pärast ehk kusagil septembri keskel-lõpus ja kikerhernes pisut peale seda. Vahepeal toimub siin ainult vilja väljavedu, aga kuulsime, et sorgumit väga palju praegu ei taheta. Siis jäävad veel mõned koristustööd, millega on suurelt jaolt juba tegeletud; uue punkri ehitamine nisu jaoks jne. Ainuke asi on see, et need tööd on paarile inimesele ja siin saidil on püsitöötajatel suur eelis. Kuna me oleme hooajatöötajad, siis meile nad ei ole kohustatud tööd pakkuma. Praegu meil on natuke liiga palju inimesi ka...


Puhkan varjus ja imetlen oma sorgumi hunnikut
Üks igavene jama on nende tundidega ma ütlen. Kui lõpuks saab jälle joone peale (st 12 tundi päevas), siis see kestab ka nii lühikest aega. Ja nii kiirelt vajus asi jälle ära. Väga kahju, mulle nii täitsa meelis. Aga selline meie firma ongi, et asjad hakkavad väga järsku ja kiirelt pihta ja sama kiirelt vajuvad ära. Planeerimine on seega väga raske siin, aga kui lõpuks palju tunde saad ja palgapäev tuleb, siis oleks kõik nagu ennast ära tasunud :)

Ah muide. Ühel õhtul süütasid tuletõrjujad meie maja taga kulu põlema. See oli õhtul 8 paiku, kuulsime hääli ja tundsime suitsu lõhna. Hiilisime välja ja vaatasime, kuidas nad tegutsesid. Kulu põletust on siin veel tehtud ühe korra päeval. Kõik ikka selleks, et vältida kuiva ilmaga kulu süttimist. Mehed tulid kohe uurima, et ega kellegil pesu nööril ei ole. Siin pole pea kolm nädalat tilkagi tulnud, temperatuur on umbes 30 kraadi päeval, tuult on vähe ja pilvi pole ka üldse! Öösel samas võib null kraadi ära tulla. Ja see on alles TALV!

No comments:

Post a Comment