Sydney

Sydney

06 January 2014

Uuel aastal uued tuuled...

Rodeo plats

2. jaanuari hommikul hakkasime Sydneyst tagasi Temora'sse sõitma. Kohale jõudes vahetasime pilte jne, siis läks meie reisiseltskond aga lahku. Me Markusega saime töö Finley'sse, Grant jätkab samas vaimus ehk Temoras; Triinu ja Katu läksid paariks päevaks Melbourne'i uutele eestlastele vastu ja nüüd töötavad neljakesi Tumbarumba nimelises kohas mustikaid korjates, aga otsivad paralleelselt uut tööd. Vähemalt on seal ilus vaade ja saavad oma korjamiskogemuse ka kätte, mida meil kahel endiselt veel pole.

2. jaanuari õhtul jõudsime Finely'sse. Pidime ööbima tuttava rekkamehe majas. Naljakas oli aga see, et ta pidi meile võtme jätma kusagile ja me pole vahepeal temaga suhelnud. Juba kartsin ka, et äkki unustas ära või miskit. Siis helistasin talle, kui maja ees olime ja õnneks oli võti ikka olemas. Ta ise oli nimelt sõidus st tööl. Lubas meil kenasti tema majas olla ja kõike kasutada. Hohooo. Pole ammu nii luksuslikult elanud...

Tal on kolme magamistoaga maja, suur köök koos söögilauaga, elutuba, koridor, WC ja pesuruum, vannituba koos dušši ja vanniga, terrass maja ees ja taga ning suur tagahoov (linnamaja kohta). Pole paha. Saime üle 8 kuu magada normaalses voodis, kus selg ei vaju auku,vannituppa ei pidanud kotiga jalutama, süüa sai teha nii, et kedagi jalus ei olnud ja elutoas on tal kaks mugavat tugitooli, millel jalatoe saad üles lasta. Väga mõnus. Maja iseenesest euro muidugi ei ole, pisut vanem, aga siiski naudime siin väga. 

Reede õhtul käisime intervjuul Deniliquinis, mis kestis 20 minutit, aga õnneks midagi väga ei uuritud ka, kuna meil sarnane töökogemus juba seljataga. Saime selle tehtud ja kobisime tagasi koju. Hiljem helistati, et tööga võime alustada esmaspäeva hommikul kell 7:30. Õhtul läksime Finley rodeole, mis asub siit viie minuti jalutuskäigu kaugusel ja see oli meie neljas rodeo üldse ning natuke uhkem ja professionaalsem kui varasemad. Pilet ka natuke krõbedam, 25 dollarit (tavaliselt 15).

Kunstilaste käsitöö ühel vahetänaval
Esmaspäeval oli meie esimene tööpäev sel aastal. Rekkamees viis meid hommikul tööle ja hiljem viis meie auto teenindusse, sellest kirjutan natsa hiljem. Midagi ei juhtunud, peame lihtsalt auto ümberregistreerima, sest 10. jaanuaril lõppeb meil see ära. Tööl tuli ülemus meie juurde ja palus meil oodata pausiruumis. Olime seal pea pool tundi, enne kui ta naases. Siis ta palus meil hunniku pabereid ära täita meie andmete, pangakontode, maksunumbri jms. Seejärel rääkis ta natuke firmast ja meie tööst, töötundidest jne. Pidime lugema ka osa materjale läbi, mida oli ikka päris palju. Peale seda pidime arvutis tegema firma tutvustustesti. See kujutas endast online testi, kus alguses olid faktid firma ja erinevate tööga seotud asjade kohta ning hiljem tuli test küsimustega. Koosnes see test kuuest eri osast. Vahepeal aga arvutil tuli mingi viga ette ja siis alustasid uuesti selle osa algusest, kus pooleli jäid. Seega 45 minuti asemel võttis see mul aega 1 tund ja 45 minutit. Markusel teine sama palju. Aga tehtud me saime :)



Kuna meil oli ainult üks arvuti, siis kui üks arvutis teste lahendas, siis teisele tehti platsi tutvustus. Näidati, kus miski asub, kuidas asjad töötavad jne. Siin on kolm väga suurt kuuri ja kuus punkrit. Kuurid mahutavad ainuüksi 90 000 tonni (Bribbarees võtsime vastu 71 000 tonni). Kuurid võrreldes Graincorpi omadega on ikka totaalselt teine sajand, paremas mõttes ikka :) Tegu ka tunduvalt uuema firmaga. Peale kogu seda saime lõpuks ka tööle asuda. Pidime kuuris vilja pühkima. Homme alustame kell 7 ja töötame kella viieni. Algul arvasime, et saame healjuhul vaid 8 tundi päevas, nüüd aga 10, sest tööd pidi palju olema enne hooaja algust ja see on juba kahe kuu kaugusel. Lisaks pidid osad inimesed puhkustele ka minema. Natuke egotrippi ka, nimelt me oleme ainsad uued inimesed, kes siia platsile tulid, rohkem ei võeta ka. Tore, et me siis mitmete kandidaatide seast sõelale jäime :)







No comments:

Post a Comment