Sydney

Sydney

05 May 2013

Kokkuvõte: Pool aastat Austraalias

Minul ja Markusel sai 23. aprillil pool aastat Austraalias elamisest. Sellest ajast umbes neli ja pool kuud oleme töötanud ning ülejäänud aja reisinud ja tööd otsinud. Esimese töö saamiseks läks meil kaks ja pool nädalat. Mina sain siis tänu sellele, et mu sõbranna töötas ühes resordis ja sealt lasti parasjagu üks tüdruk lahti. Markus sai Saaremaa tuttava Joonase kaudu farmi tööle. Teise töökoha saime kuskil 10 päevaga. Meie praegune ülemus Jenny ütles, et kuna talle eelmised eestlased siin väga meeldisid, siis kui ta nägi kuulutuses, et oleme eestlased, teadis ta kohe, et tahab meid tööle. 

Kuue kuu jooksul oleme käinud natuke Austraaliat avastamas ja kaks nädalat olime Uus-Meremaal. Austraalias oleme käinud Brisbane's, Cairnsis (kaks korda), Darwinis, Sydney's, Groote Eylandt'il, idarannikul randades. Selgeks on saanud see, et kuna Austraalia on nii suur, siis kahe aasta jooksul me seda läbi reisida ei suuda. Võib-olla suudaks ka, aga meie peamine eesmärk on koju tulla parema finantsseisuga kui sealt lahkudes. 


Naljakas on see, et meie rahaline seis on siin kordades parem kui Eestis. Me teenime rohkem, toit ja bensiin ning riided on palgaga võrreldes tunduvalt odavamad kui Eestis. Kuigi meil on rohkem raha kui enne, siis kulutada me ikka väga ei raatsi. Vahest käime ikka poodides kolamas ja kui näeme midagi ilusat, siis hakkame kohe praktiliselt mõtlema, et ah mul on 6 pluusi, et mul ikka pole seda vaja jne. 

Austraalias on täitsa tore olnud, oleme kohtunud paljude huvitavate inimestega väga paljudest riikidest. Saame parandada inglise keelt, kogeda austraallaste kultuuri, sööki jms. Inimesed on siin väga sõbralikud ja stressivabad. Päike tõuseb enam-vähem aasta läbi kell 6 hommikul ja peale seitset õhtul on alati pime. Juunist-augustini on siin talv ja maksimum temperatuur on siin Emeraldis näiteks 25 kraadi, ehk siis nagu Eesti suvi. 



Austraalia on ilus ja tore ja mida kõike veel, aga see pole ikkagi Eesti. Praegu, kui me teame, et Eestis hakkab suvi ja ilmad lähevad ilusaks, tekib väike koduigatsus. Seal on nii palju asju, mida tahaks teha. Omavahel arutledes oleme puudust tundud Eesti söögist (LEIB!, kilu, kohukesed, kohupiimakreemid, Saaremaa juustud, hakklihakotlet, hakklihakaste, keedukartul (aussi kartul on teise maitsega), keefir, verivorst, Kalevi šokolaadid ja kommid jne). Kodus tahaks rattaga ning rulluiskudega sõita, sõpradel külas käia, SAUNA minna, veekeskusesse sulistama. Tunnen puudust eestikeelsetest raamatutest, filmidest, seriaalidest ja muusikast. Nii palju häid asju on ikka kodus! Tänu Eestist eemal olemisega hakkad alles aru saama, kui olulise tähtsusega mõned pisiasjad sinu elus võivad olla. 


Plaanime Austraalias olla kaks aastat, sest palgad on head, töö leidmisega on siiamaani hästi vedanud, reisida meile meeldib ja see on hea vaheldus Eesti elule. Saame siin teise aasta viisa jaoks farmipäevad ka ära teha. Eestisse plaanime tulla ilmselt sügisel, kahe viisa vahel. Seniks aga jätkuvad meie seiklused üsna üksluiselt. Nädalavahetus möödus eile järve ääres päevitades, täna tegime grillsteiki, makaronisalatit ja põletasime oksi. Eile saime teada, et üks itaallane läheb nüüd kolmeks kuuks ära ja kaks itaallast lähevad teise platsile paariks nädalaks tööle. Ehk tänu sellele on meil ka rohkem tööd. Homme tagasi tööpostile!


2 comments:

  1. Ma mõistan mis tähendab koduste toitude igatsus. Isegi olin vahepeal Norras ja koju tagasi tulles oli esimene asi leib mida sõin kuna Norres ikka "seda õiget" ei ole :)

    ReplyDelete
  2. Ojaa. Olin ise ka eelmine suvi Norras tööl, ega seal ka ju leiba ei saanud :D

    ReplyDelete