Sydney

Sydney

20 November 2013

Uue hooga

Presendi õmblemine

Vihmapühad on seniks läbi saanud ja oleme jälle hetkeseisuga normaalsemalt tööle hakanud. Praegu töötab sait kahes vahetuses. Ühed alustavad hommikul ja lõpetavad 6 paiku, teised alustavad lõuna ajal ja töötavad lõpuni välja. Täna alustasin kell 12 ja töötasin õhtul 10ni. Rapsi vastuvõtt peaks meil lähipäeval ära lõppema. Kui meie punker saab täis, siis nad enam siia vastu ei võta. Kui veel mõnel farmeril rapsi on, peab ta teisele saidile minema.

Eile tulid meil esimesed nisu rekkad ja täna oli neid juba mitu korda rohkem. Praegu need, kes on rapsiga lõpetanud, lähevad üle nisule või odra peale. Sample standis on nüüd natuke keerulisem ka, sest ei saa nii palju dokumente ette täita, sest ei tea, mis rekka mis viljaga tuleb. Lisaks peab masinates asju vahetama jne. Õnneks varsti saab raps läbi ja siis oleme ainult nisu peal.

Nisu on aga natuke keerulisem testida kui rapsi, sest nisul on vastavalt niiskuse, proteiini, kaalu ja ebapuhtuse tõttu mitu erinevat grade ehk liiki. Mida kõrgem proteiin, seda parem aste on. Üldiselt jääb proteiin 7-14 % vahele. Näiteks on meil APH2 (kõige parem), H2, APW1, ASW1, AGP1, AUH2, FED1 (loomasööt) jne. Mõned unusid vahelt ära ka...Iga eri liik läheb muidugi ka erinevasse kohta. Raps läks koguaeg punkrisse, aga nisuga nii teha ei saa...Kuigi meil täna oligi palju nisurekkaid, siis nad hajusid kogu saidi peale ära, nii et ei tundunudki neid nii palju olevat.

Vasakult: nisu, kikerherne ja sorgumi tabelid.

 

Teistmoodi stacker
Markus aitas täna rongi laadida, pidime 6 vagunit rapsiga täitma ja Markus sai laaduriga isegi kahte rongi vagunit edasi vedada. Üldiselt on Markus platsi peal. Töötab stackeriga, õmblevad presente, koristavad vilja, sõidab laaduriga jne. Markus on siin koos Grantiga põhilised mehed laaduri peal ja ta on juba täitsa osav, nagu vana kala juba :)

Homme on meil palgapäev ja seda ootan põnevusega, sest Capellas küsisin omale palka juurde. Kuna töötasin enamuse ajast sample standis ja kaalusillal, pluss mul on koolitused, siis peaksin olema Level 2.1 mitte 1.1 nagu ma praegu olen. Sealne ülemus nõustus minuga ja tegi paberimajanduse ära, et tagantjärgi saaksin selle palga. Kui ma nüüd palka juurde ei saa, siis olen väga nördinud, sest viljahooajal on samplis nii palju tööd, rekkaid tuleb pidevalt ja vabal hetkel pead tegema viljateste, masinaid tolmust puhastama, pabereid täitma ja siis on juba järgmised rekkad platsis. Pidevalt oled jalgadel, korralikult pause ei saa võtta jne. Täna sain näiteks kümne tunni jooksul 20 minutit pausi...

Vili rekkast masinasse
Laupäeval kui kurjad pilved saabusid. Saime kõigest 9mm vihma,
 mõned kohad koguni 40 mm


2 comments: