Sydney

Sydney

24 November 2013

Viljalõikushooaeg täies hoos!


See nädal on lõpule jõudmas ja olen saanud iga päev umbes 10 tundi, mis on päris hea arvestades eelmisi nädalaid. Oleme alustanud 11-12 ajal päeval ja töötanud õhtul kümneni. Ühe korra töötasime ka kaheksani, sest eelnevalt oli osades kohtades vihma sadanud ja rekkaid ei tulnud piisavalt sisse. Päeval olen kas koos teistega platsi peale läinud, õmbleme punkritele presente juurde, paneme rapsi punkrit kinni (seal on 20 000 tonni vilja), koristame, anname teistele lõunat/pause ja siis õhtul olen enamasti läinud sample standi, siis üks tüdrukutest läheb koju ja teine jääb minuga paariks tunniks ja siis olen õhtuti üksinda, mis on täielik jama, sest rekkaid on nii palju praegu.

Me oleme natuke pahased, et me oleme õhtuses vahetuses, sest teine vahetus saab alati vähem tunde, me ei saa näiteks üldse ületunde, enne on sait alati kinni. Siis kui tööle lähme, antakse meile kõige sitemad tööd. See nädal näiteks presentide õmblemine, mille lahti voltides oleme avastanud mädanenud haisvat märga vilja....Siis oleme teiste poolt tehtud viljahunnikuid koristanud, ühed poisid lasid kuuris vilja üle ääre...Siis pidime õmblema presenti punkri peal, sest seda oli liiga tugevalt tõmmatud laaduri poolt, ilm oli megatuuline ja inimene, kes selle põhjustas, istub enamasti ainult laaduris. Mujal saitidel jäetakse presentide õmblemised jms üldse hommikuks või õhtuks, mil väljas on jahe, aga siin teeme selliseid töid kõige kuumemal ajal. 

Õhtul kell kuus läheb esimene vahetus tavaliselt koju, siis me võtame n-ö saidi üle. Rekkaid on sama palju kui päeval, aga õhtuses vahetuses on inimesi vähem...Sample standis olen ka tihti õhtuti üksinda, sest teine tüdruk peab mingit paberitööd ka tegema. Aga mis seal ikka, nii kaua kui raha teenime ja tunde saame, ei tohiks ju nuriseda. Arvatakse, et siin nädala või kahega saab hooaeg üldse läbi ka. Me oleme siinse kõrgema ülemusega ka rääkinud ja uurinud töö võimaluste kohta Victorias, ta koguaeg lubab uurida, aga midagi pole veel juhtunud. Hmmm...

Mis veel põnevat? Uurisin oma ülemuse käest, kui suur võib tema arvates olla Austraalia suurim viljafarm. Ta arvas, et peaks olema üle 12 000 hektari olema. Ja siinne kõige suurem viljafarm, nendel on hetkel 8 viljakombaini tööl ja 10 rekkat toovad vilja sisse. Üheksa neist on kahe treileriga, need kannavad umbes 45 tonni vilja, ühesed 23 tonni. Enamasti tulevad nad suht ühel ajal sisse ka, siis on kohe hull rivi igal pool.

Täna lõpetasin kell 22.00, Markus 22.30. Nüüd teeme keedukartulit ja steiki kell 23:14, mitte, et väga tahaks sellist rasket toitu nii hilja õhtul, aga muul ajal ei jõuagi sellist rooga teha. Head ööd!

No comments:

Post a Comment