Sydney

Sydney

17 November 2013

Vihmapühad

Mul see blogi kirjutamine väga hästi enam välja ei kuku. Ei saa öelda, et oleks nii kiire tööl olnud, sest ei ole. Siin on suhteliselt palju sadanud viimasel ajal. Umbes kaks päeva sadas, siis kaks päeva kuiv ja siis eile hakkas jälle sadama, just kui vili oli kõigil enam-vähem kuivaks saanud. Eile töötasingi kaks tundi, siis tulid kusagilt kurjad pilved välja ja üle poole töötajatest saadeti koju. Teised jäid nii kauaks tööle, kuni rekkad said ära laetud ja pilved väga lähedale jõudsid. Täna on meil vaba päev ja homme saame ainult paar tundi tööl olla. Püsitöötajad on praegu koguaeg tööl, aga kuna me oleme nö juhutöötajad, siis meile nad ei pea tunde andma. Praegu tänu vihmale on siin kõik nii kaootiline, öeldakse, et tule paariks tunniks tööle ja siis järsku on tööd mingi 7 tunni jagu või arvad, et tuleb pikk päev ja siis saadetakse poole päeva pealt koju. Aga vihm on nii mõnus, värske. 


Kuulsime, et siin on tööd umbes maksimum 4 nädala jagu veel. Nisu pole meil veel sisse tulnudki. Kuulsime, et Victorias pole väga hea viljahooaeg, seal osades kohtades on töö juba läbi saamas. Nii et me ei teagi, mida me edasi teeme. Tuleb hakata töökohti uurima, enne kui me siit ära läheme võiks uus töökoht juba olemas olla. 

Eile käisime jälle pubis, laupäeviti on koguaeg palju rahvast ja peaaegu kõik meie töötajad olid ka seal. Alustasime muidugi kodus rummikoksidega ja siis liikusime edasi pubisse. Seal tegime väikse õhtusöögi ja siis liikusime edasi baari alasse. Mängisime piljardit, tegime nalja, valisime Jukebox'ist laule ja istusime niisama. Punkt kell 12 pandi tuled kustu, muusika kinni ja öeldi, et kõik peavad lahkuma, sest pubi pannakse kinni, kuigi seal oli väga palju rahvast. Imelik oli ka veel see, et baarmen hakkas laudadelt klaase koristama ja põhimõtteliselt ootas sinu juures nii kaua, kui sa oma koksi tühjaks jood. Markus oli just paar lugu tellinud, nende eest 2 dollarit maksnud, sest me ju ei teadnud, et pubi "nii vara" kinni pannakse. Siin on see kellaaeg suht normaalne, Eestis just see aeg välja minnaksegi.

Meil jätkus pidu kodus edasi. Kõik olid eile väga purjus, meie uued inglise tüübid ka. Koguaeg sai nii palju naerda, et kõht valutas pärast. See oli igatahes üle pika aja üks väga hea pidu. Kuidagi kukkus kõik väga hästi välja. Poleks algul arvanudki, et siin Bribbarees meil nii tore saab olema. Esmamulje oli meil ju see, et see koht on üks suur pommiauk. No eks ta ole ka, aga õnneks on meil väga tore kollektiiv siin. Isegi paljud rekkamehed on öelnud, et see on üle mitmete aastate väga hea töökeskkond. 

Mis veel huvitavat? Meie nelja saidi ülemus ööbib ka vahest meie majas ja üks õhtu rääkisime temaga pikemalt. Temaga on üldse võimatu vait olla, ta koguaeg seletab. Siis ta uuris, kuidas mulle meeldib sample standis tööl olla ja vastasin, et platsil meeldib kohati rohkem, sest seal on lihtsam. Viimased päevad samplis on nii kiire koguaeg olnud, et 10 tunni jooksul sain vaid 5 minutiks maha istuda. Ja koguaeg liigud ja teed midagi. Siis ülemus rääkis, et sample standi töö on Graincorpi kõige hullem töö üldse. Ta ütles, et seal peab inimene kõige rohkem töötama. Tore oli teada, et mõni ülemustest saab aru ka, mis tööd me teeme. Ta ise ütles, et ta üldse sinna tööle ei läheks, pigem oleks platsil koguaeg.

Siis ta rääkis veel, et tal on hea meel, et meil rohkem naistöötajaid on, sest kui platsil on ainult mehed, siis nad on laisemad, ei pinguta nii palju ja isegi rekkamehed on palju viisakamad, kui naised on ümberringi. See vastab kõik väga tõele. Siin paljud mehed on imestanud, nähes naisi tegemas meeste töid, aga tegelikult saame siin hästi hakkama, sest kõik raskemad tööd tehakse niikuinii laaduri abil ära. Ja ülemus luges mulle sõnad peale ka, et kui on kiire, et vaata, et sa oma pausid korralikult ära teed. Kui pole kedagi asendamas, siis helista ja ta tuleb ise sinna. Pole väga ammu juba nii hoolitsetuna tundnud mõne ülemuse poolt, aga vahe ongi selles, et ta ise tuleb ja töötab ka meiega, saab aru, mida me läbi elame ja teab kui "tore" on tolmu, müra, tugeva tuule või kuuma/külmaga töötada.

No comments:

Post a Comment