Sydney

Sydney

16 February 2014

Kingisaaga jätkub



Järjekordne nädal on läbi saanud ja ma pole nädal aega midagi kirjutanud. Kuidagi unarusse on see blogimine siin jäänud, aga koguaeg on miskit teha ja nii see päev õhtusse jõuabki. See nädal oleme ka rohkem tunde saanud, lõppude lõpuks. Esmaspäevast kolmapäevani saime 8 tundi päevas, neljapäeval ja reedel 9,5h ja laupäeval 8 tundi. Laupäeval oli eriti lust töötada, esimesed kaks tundi on 1,5 kordsed ja sealt edasi topelttasu :) Ega me muidu poleks vist saanud nädalavahetusel töötada, aga kolmapäeval saime tagasi oma armsa tolmuimeja, mille me kohe ka endale krabasime :D, sest me teame, et see meile palju tunde tagab :)
Finley plats

Praegune protsess näeb siis välja järgmine. 
1. Kuuris toimub koristus, mille käigus kaks inimest on käärtõstuki peal ja autokäru suuruse õhkkompressoriga lastakse seinad puhtaks. Sinna on siis kogunenud tolm ja mõned viljaterad. Kuna tolmu sisse võivad igasugu putukad endale pesa teha, siis peab ikka puhastust tegema. 

2. Tolmuimeja meeskond ehk tublid eestlased Karilin ja Markus tulevad ja puhastavad põranda sees olevad "kruvid" ära. Sinna sisse on samamoodi kogunenud vilja, tolmu, vahest mõned hiired, on ka ussipoisse nähtud. Meie küll õnneks pole, aga teised on. Kui enne tegime 10 tunniga kolm kruvi, siis nüüd on tuli takus ja peaksime jõudma 9-12 kruvi sama ajaga. Aga öeldi, et lihtsalt suurem sodi ära võtta, igat tera ei pea taga ajama. 

3. Järgmine meeskond tuleb meie järel ja paneb 40 x 110 cm suurused põrandaplaadid kruvide kohale ja panevad poltidega kinni. 

4. Keegi tuleb ja luuatab viimase sodi põrandalt kokku.

Sellised puurid pannakse sisse
5. Pannakse kuuridesse tagasi puurid. Puurid pannakse ühendatult kuuri ja väljas on mingi mootor, mis siis paneb ventilaatori tööle et õhk hakkaks ringlema. Osadel on ka selline funktsioon, et soojendab õhku vms. Nii saab riisi veel nö kuivatada ja niiskustase ei tõuse.
Hetkel on veel 1,5 kuuri teha ja viljahooaeg peaks algama 3 nädala pärast. Tööd jagub :)

Ilmadega on meil taas vedama hakanud. See nädal oli vaid ühel päeval maksimum 40 kraadi ja kolm päeva saime isegi VIHMA! See on umbes sama haruldane nähtus siiamaani olnud nagu must leib meie külmkapis! Küll oli mõnus! Siiamaani hea värske õhk väljas. Tuleva nädala ilmateade lubab sooja 22 - 30 kraadini ja mõnel ööl suisa üheksat kraadi. Tahab harjumist.

Markus ja meie maja peremees tegutsesid eile auto kallal. Nimelt Hickey ütles, et meil tuleks generaatori rihm ja radiaatori voolikud ning roolivõimu rihm ära vahetada, et need on kulunud. Pluss pesid radiaatori seest ära ja veel midagi siukest. Enne kui auto tööle panime, siis see ikka vilises, sama ka rooli keerates, aga nüüd mitte üks piuks sellist häält. 

Ka see nädal pole ilma kingitusteta möödunud. Ükspäev tööl tuli ülemus lõuna ajal mu juurde ja küsis, mis mu jalanumber on. Vastasin, et 6 (ehk 39) ja siis ta võttis autost välja veel uhkemad saapad ja andis need mulle. Nendel töösaabastel on väga väga mugav tald ja nii ma sain endale juba teise paari töösaapaid, kuigi ma olen siin alles 1,5 kuud olnud. Õnneks oli tal autos ka number 9 suurus samasuguseid jalatseid, nii et Markus sai ka omale lõpuks korralikud saapad. Need, mis me aasta tagasi umbes ostsime, on ikka päris ära ronditud.

Täna oli meil vaba päev ja käisime seekord Deniliquini linnas toiduoste tegemas. Ühtlasi saime kokku ka meie sõprade Leann'i, Gavini ja väikse Elvisega, kes samuti Sunrice'is töötavad. Siis jalutasime ringi linnas jõe ääres, kus meist umbes meetri kaugusel üks mürgine madu end peitis. Jubedad elukad. Käisime ka ühes ilusas pargis, kus olid mõned linnud puuris.

Deniliquin

Uhke linnuke

Ilus pargike




Tänaseks lõpetame! :)

No comments:

Post a Comment