Sydney

Sydney

08 February 2014

Poeme kuumuse eest peitu

Küll on tore pakke saada, eriti veel Eesti asjadega :)

Teisipäeval oli taaskordne palgapäev ja avastasime Markusega, et olime rohkem raha saanud. Käisime vaid neli päeva tööl, aga palka oli viie tööpäeva eest. Uurisime ülemuselt, et kas see on seetõttu, et meil lepinguga lubati 38 tundi nädalas. Siis ta vastas, et ei see on riigipüha eest (eelmine esmaspäev oli riigipüha). Me siis kulmud kortsus ütlesime, et me ei töötanud ju riigipühal. Tema vastas, et aga palka saate ikkagi. Kõik töötajad saavad riigipüha eest palka, kuigi keegi tööl ei olnud!!! See oli küll väga positiivne uudis. Pidevalt Austraalia ikka üllatab. Õnneks meil on veel mõned riigipühad siin paari kuu sees tulekul :)

Nii lühikesed,
aga palju tervemad
Kolmapäeval sain lõpuks ära proovitud Austraalia juuksuri. Viimati käisin Eestis juunikuus ja päike, tuul ja tolmune töö on korraliku kahju juustele teinud. Lasin umbes 10 cm oma juustest maha, nii et praegu on nad õlgadeni pikad. Viimati olid nii lühikesed algklassides, seepärast oli ka väike ärevus sees, kas nii üldse sobibki, aga päris äge on. Pole enam nii palav ka. Lasin paar triipu ka sisse teha, sest värv oli välja kasvanud. Olin ennegi juba kuulnud, et siin on juuksurid väga kallid ja arvestasin umbes 150 dollariga, aga lõpuks sain 80 dollariga, mis oli taaskord positiivne. Juuksur oli väga tore naisterahvas, kes rääkis, et ta on ainult Kanadas reisinud ja seal talle meeldis väga. Eestit ta ei teadnud, aga lubas õhtul kodus kaardilt välja uurida, kus ja mis täpselt. Ma natuke šokeerisin ka teda meie talvedega :)

Tööga on lood nii, et see nädal saime 40 tundi ja kuna meil punkrisse viljavedu enam ei toimu ning töölisi liiga palju, siis ületunde ka pole saanud. See nädal aga lahkus neli töötajat - kaks lähevad tagasi ülikooli, üks teisele saidile tööle ja Phil hakkab töötuks. Phil on kusagil 50ndates mees, kes töötab siin iga aasta umbes neli kuud ja siis läheb oma naisega Põhja-Territooriumile ookeani äärde elu nautima. Nagu ta ise ütleb, et püüab kala ja joob õlut ning võib-olla töötab ka paar päeva mõne kuu jooksul. Ta oli hästi muhe mees, kes oskas nalja teha, nokkida ja kui vaja ka karmilt asjad paika panna. Lisaks on ta reisinud päris palju, seda huvitavam oli temaga töötada. Naljakas mõelda, et ta töötab ainult neli kuud ja ülejäänud aja lihtsalt naudib elu. Aga kodu on tal olemas, lapsed suured ja miks siis ka mitte? Väga elurõõmus inimene. 

Järgmine nädal lubati meile aga ka pisut ületunde. Mis teha, oleme ju harjunud palju tunde saama ja sellega seoses ka kõrgemaid palkasid ja nii ma uurisingi, miks siis tunde maha on tõmmatud. Olevat liiga palju inimesi, mis oli ka sulaselge tõde. Loodame siis järgmine nädal rohkemat. See nädal oleme tööl põrandaplaate kinni pannud või vastupidi, just lahti teinud. Mehhanikud soovivad need üle vaadata, kas midagi on katki või mitte ja reedel oligi tuli takus, et töö saaks valmis. Mina siis akutrelliga võtsin polte välja ja Markus tuli ja paugutas-tolmutas plaate põrandale. Riisitolm on ikka väga hull, vähemalt võrreldes teiste viljadega...


Väga tolmune töö

Ja sama tolmune Markus
Ilmad mängivad jälle vingerpussi. Alles oli siin pea nädala kestev kuumalaine, siis selle nädala sees olid palju mõistlikumad kraadid (kuni 36) ja nädalavahetuseks on taas 42 kraadi ja nädala algusest jälle jahedam ning siis tuleb jälle paar kuumemat ilma. Mis te arvate, mis me siis teeme nädalavahetusel? Istume kodus, elutoas :D Oleme mõelnud, et mõnes mõttes on siin sama nagu Eestis. Eestis sa istud talvel kodus kamina ees, et sooja saada ning meie siin istume toas, et külma saada :) Ning mida rohkem sa sellise kuumusega elad, seda rohkem tunned trotsi selliste ilmade vastu. Muidugi, kui me oleme taas Eestis, siis hakkame kindlasti igatsema soojemaid ilmu, aga kõik on hea vaid parajas koguses. Veebruar pidi olema siin kõige kuumem kuu ja peale seda hakkab juba sügis, nii et siis saab pisut normaalsemalt juba elama hakata. 

Ma ei ole vist maininud, et sain Eestist paki. Need on muidugi enamus otsas juba, aga päev peale seda saime ka meie tööjuurest abipaki riisitoodetega. Me pole SunRice'i asju väga proovinud, nii me kuhjasime endile ogaralt kolm kastitäit riisiasju :D Mitut erinevat sorti valget riisi, pruuni riisi, paisutatud riisileiba, riisikrõpse, riisi ja odra segu jne. Ega riisi palju ju ei kulu ka, nii et meil söögimoona tükiks ajaks :)

Teine abipakk, nälga vist niipea ei jää :)

4 comments:

  1. Muideks Soomes ka makstakse kõik riigipühad 100% kinni :) tegelikult see on väga levinud, va Eestis :)

    ReplyDelete
  2. Ei tea, millal see seadus ükskord Eestisse jõuab :D

    ReplyDelete
  3. Kusagil vist kirjutasid ka, et palju need töötud abiraha saavad? 4 kuud aastas tööd teha ja siis ülejäänud aja passida :D äge.

    ReplyDelete
  4. Palgad on head ja kui väga ei kuluta, siis elu kui lill :D

    ReplyDelete