Sydney

Sydney

26 February 2014

Põud idarannikul



Teisipäeval enne pausi saime enda tolmuimemistööga ühele poole, mis oli suur kergendus. Muidugi viimane kruvi oli igasugust mäda ja kuivanud jama täis, sai veel kenasti sorkida seal. Peale seda palus Marcus meil kõik kolm kuuri läbi käia ja ära märkida midagi, mis veel parandamist vajab. Selleks tegime kolm kuuri plaani ja siis jalutasime nende ümber ja märgistasime asju. Näiteks osadel "kruvidel" ehk nagu tigu põranda sees, olid laagrid lahti ja mõned torud pooleks jne. See oli selline lihtne ja lõbus töö. 

Peale lõunat läksime täitsa uue töö kallale. Nagu ühes postituses rääkisin, siis viimasena pannakse kuuri puurid, tänu millele siis õhk liigub ja riis veel kuivab. Need puurid on nüüd osadesse ruumidesse sisse pandud ja meie ülesandeks sai nende parandamine. See näeb välja umbes nii, et kui kaks 1 meetri laiust puuri kokku pannakse, siis nende liitekohas on vahe sees ja selle kohale tuleb panna kas 20 cm laiune kummiriba terves pikkuses või siis traadivõre. Kui kusagil olid augud, siis need tuli ka ära paigata. Kusagil ei tohi auku sees olla, muidu riis variseb puuri sisse ja siis õhk enam ei ringle ja riis ei kuiva...Põhiliselt käid akutrelliga ringi päev läbi, lõikad juppe välja ja teibid.

Täna tegime terve päev seda tööd ja meil läks ikka meeletult palju aega. Nii palju oli parandada ju vaja ja me ei oska ju halvasti ka tööd teha :) Sellise tempoga muidugi väga kaugele ei jõua, aga ehk muutume kiiremaks. Praegu töötab meie platsil 5-6 inimest, ülejäänud siblivad teistel saitidel ringi ja ülemus on endiselt puhkusel. Me Markusega oleme ikka arutanud, et paljusid asju oleks ennemgi saanud teha, näiteks puurid õues lahti laotada ja seal ära parandada...vms...Siin inimesed väga ei mõtle alternatiivseid lahendusi välja, sest koguaeg on ju "no worries". Või siis meie muretseme liiga palju :)

Järgmisel nädalavahetusel saame minna Melbourne'i, ei jõua ära oodata. Lähme reede õhtul peale tööd, broneerisime majutuse Discovery Melbourne nimelisse hostelisse ja pühapäeval ühel ajal hakkame tagasi liikuma. Katu tuleb ka meiega tagasi, nii et näeb ka Finley ära, aga sõidab edasi Griffith'isse. Vähemalt on midagi oodata! Kuigi kahe päevaga palju teha ei jõua seal, aga midagi ikka. 

Uudistes rääkis, et käesolev aasta on idaranniku farmidele väga kehv, sest 70% Queenslandi osariigist on olnud ilma vihmata pikka aega ja 63% New South Walesi osariigist. Räägitakse, et see on 10 aasta suurim põud. Graincorpi saak pidi see aasta tunduvalt väiksem olema, nii kirjutas tänane ajaleht. Meil oli aga ju plaan minna Capellasse tagasi tööle, sest seal saime häid tunde jne. Samas rääkisime ka ühe töötajaga sealt kaks nädalat tagasi ja tema rääkis, et hetkel pole neil endilgi väga palju tööd...Raske on selle farmitööga arvestada, iga aasta on nagu loterii. Proovid ja osaled, aga kunagi ei tea, millega sa sealt välja tuled :) Tuleb plaan B välja mõelda. Ideid kellegil? :)

Kel huvi Aussi uudiste vastu, siis neid saate lugeda siit: http://www.abc.net.au/news/national/ 

No comments:

Post a Comment