Sydney

Sydney

02 March 2014

Sügis algab!


Märtsikuu juba käes, mis tähendab, et siin hakkab sügis, vastupidiselt Eestile, kus hakkab kevad :) Taaskordselt töine nädal seljataga, aga palk oli ka magus - nädala ajaga (55,5 tunniga) sain Eesti rahas umbes 700 euri kätte. Päris hea!

Meie ajutine kodu
Terve nädala oleme töötanud nüüd puuride parandamisega, mis esialgu tundus nii lõbus ja lihtne, aga nüüd on ka see töö ära tüüdanud. Mida kiiremini töö ära õpid, seda kiiremini see ka tüütuks muutub. Need puurid lähevad ka aina hullemaks, kus ainult augud ongi, mida me siis lapime võrguriide ja kummiribadega. Selle töö pluss on see, et me ei pea tolmumaski kandma ega kõrvaklappe ja saame muusikat kuulata kaasaskantava mini-makiga. Laupäeval oli meie linnas laat, aga kuna see sai 12st läbi, siis pidime töö pausi ajast seal käima. Proovisime seal käsitsi tehtud maiustusi, mis olid väga head, aga hind pisut krõbe. Ostsin omale nektariine, tomatipüreed, mustsõstra moosi. Laat on siin iga kuu kolmandal laupäeval.

Kui kisub tormiseks
Meie peremees sai teada, et tema rekka müüakse maha märtsi keskel ja uue rekka saaks ta alles 6 kuu pärast. Siis ta ütles, et nojah, et ma siis olen 6 kuud puhkusel, siis hiljem tulen tagasi. Täpselt niisuguse südamerahuga ütleski. Tal oli juba siiber ka siin mõningatest asjadest, seega pole hullu. No worries!

Täna oli vaba päev! Küll oli hea hommikul magada nii kaua, kui uni oli läinud ja siis niisama vedeleda, sirutada, natuke Markust kiusata ja siis rahulikult üles ärgata. Traditsiooniliselt tegime pühapäeva hommikuks pannkooke, seekord tulid need veel eriti head ja õhukesed. Peale seda tegime jalutusretke meie linnas, vaatasime ilusaid maju ja kõndisime ühe poole linnast läbi, siis põikasime ainsasse lahti olevasse poodi sisse, kus oli igasugust mööblit, kujukesi ja tööriideid ka :) Tahtsin omale sooja vesti vaadata, kui siin hommikutel külm on, aga need on ikka nii kallid, et ei raatsi. Mõtlesin, et parem külmun või panen kaks särki üksteise otsa :) Meie lähedal asuva tiigi juures puu otsas nägime hunnikute viisi nahkhiiri, kes peaalaspidi ühe või kahe jala peal rippusid ja magasid või sügasid ennast.

Monichino veinid on head,
tehakse meie lähedal
Uue soenguga, nii hea ja kerge on :)


Ilmad on lõpuks juba normaalsemad siin, varsti saab vist isegi päevitama minna, pole enam nii palav. Päeval maksimum 34 kraadi, enamasti 28 ja öösel kõigub siin 8st kuni 18-e kraadini. Nüüd kui suvi on läbi saanud, on rohkem vihmasemaid või vihma tõotavaid ilmu silmapiiril, mille üle on vaid hea meel. Värske ja roheline on palju parem kui kuiv ja kollane.

2 comments: