Sydney

Sydney

26 March 2014

Riisihooaeg on alanud, kuid kahjuks saime viis vaba päeva!

Riisipõld

Esmaspäeval oli oodata juba esimesi rekkaid riisiga. Mina ja Travis läksime testimisputkasse kahekesi tööle, teised üritasid kuuris tööd selgeks õppida ja niisama asjalikud olla. Esimene rekka tuli umbes 8 paiku ja teine kohe tema järel. Esimese rekka puhul me Travisega siis esimest korda proovisime riisi testida, olime üsna konarlikud küll :D Mõlemad rekkad olid sissevõtuks sobilike näitudega ja nii me nad edasi saatsimegi. 

Edasi läks rekka siis kaalusillale, kus ta ära kaalutakse ja siis õigesse kuuri saadeti. Kuuris on tegelikult vaja kahte inimest. Üks on all ja juhatab rekkat ning teine üleval shuttle ehk masina peal, kus siis vili lõpuks ühte bin-i jookseb. Pärast läheb rekka tühjalt uuesti kaalusillale, kus võetakse rekka tühimass ja siis võib rekka ära minna.

Arvasime, et tuleb üsna rahulik päev, aga meie naabersait oli katki ja meile laekus päeva jooksul 23 rekkat. Esimese päeva kohta on see väga hea tulemus. Tavaliselt riis algab hästi aeglaselt, päevas vaid paar rekkat, aga see aasta on kõik hilisemaks jäänud, pole olnud varasemaid alustajaid. 

Riis. Selleks, et valge riisitera kätte saada, peab masin kesta ära eemaldama.
Kuna teisipäeva öösel sadas, siis teisipäeval oli meil vaid 6 rekkat ja ilmateade järnevateks päevadeks oli väga karm: kolmapäeval lubab 10-20 mm vihma, neljapäeval sama ja nädala lõpuni lubas vihma, lisaks oli teisipäeval kõvasti vähem rekkaid, siis saadeti kuus inimest VIIEKS päevaks koju! Tööl on vaid vajalikud inimesed ehk üks testimisputkas, üks kaalusillal ja kaks inimest kuuris, muidugi saidi boss ka. Otsus, kes läheb koju ja kes jääb tööle, tehti selle põhjal, kes on kõige rohkem tunde teinud, need saadetakse siis koju. Me leidsime, et see on kohati ebaaus ka. Need kuus inimest on kõige rohkem tööd teinud, kõik valmis seadnud, kõige mustemad tööd ära teinud ja nüüd kui sa reaalselt saad rekkate vahepeal ainult istuda ja passida, pannakse need tööle, kes pole neid musti töid eriti teinudki...

Nüüd on meil siis VIIS vaba päeva ja see otsus tuli nagu välk selgest taevast...Me polnud selleks üldse valmis ja nüüd me siis mõtleme, mis me selle ajaga teeme. Just oli ju vaba nädalavahetus ka ja ei tunne, et tahaks kodus passida. Teised tööl muidugi soovitasid meile juba kohti, kuhu minna, nende seas ka Tasmaania, mida veel kutsutakse mini Uus-Meremaaks. Ainult praegu on seal madalhooaeg ja laev väljub ainult õhtuti ja kokkuvõttes oleks seal saanud olla siis 1,5 päeva. Ühesõnaga see variant langes ära...Hea uudis on aga see, et suurte töötundide tõttu on meile kogunenud palju puhkepäevi ja need nüüd kuidagi pannakse sinna viie vaba päeva arvele, nii et raha saame ikkagi.

Nagu ikka Austraaliale kohane, siis selleks, et kusagile ilusasse kohta minna, tuleb sõita oma 4-5 tundi, et midagi ilusat näha. Siin ümberringi on vaid põllud ja väikelinnad, kus me oleme juba ringi uitanud. Aga küll me midagi välja mõtleme...

Kõige parem on muide see, et täna, mil lubas 10-20 mm vihma, on taevas hoopis päike, üksikud valged pilved ja üldse soe ilm!!

No comments:

Post a Comment