Sydney

Sydney

09 March 2014

Riisi testimis koolitus


Neljapäeval kell 8 läksime viiekesi Deniliquini poole: mina, ülemus Rob, tema poeg Foss, Jonathan ja David teiselt saidilt. Kahe viimasega pidime tutvust tegema, sest polnud neid enne näinud. Selgus, et Jonathan on eriti multikultuurne
1) on austraalia kodakondsusega
2) õppis Inglismaal
3) vanemad on venelased, kellel on siinkandis farm
4) räägib rootsi keelt (lisaks inglise, hispaania ja vene)
5) ning elab Hispaanias
Ja muide ta käis eelmine aasta kuu aega Eestis! Tal on seal nimelt vene sõpru ja talle meie loodus ka väga meeldis. Nad olid käinud ühes väikelinnas Spaa-s ja ta kiitis, et seal oli küll väga mõnus olnud. Saime isegi natuke vene keelt rääkida.

Kell 9 hakkas meil koolitus, mis koosnes neljast etapist. Kõigepealt jagunes grupp kolmeks ja iga grupp läks ühe juhendajaga koos kusagile. Esimeses etapis meie grupp õppis teooriat riisi testimise, sortide, hindade jms kohta. Teises osas läksime aga ise testimisputkasse koos juhendajaga ja tema näitas, kuidas asjad siis reaalselt käivad. Tutvustas erinevaid masinaid, õpetas neid lahti võtma ja ka puhastama ja lõpus näitas, kuidas kiirelt kõike teha. Kolmandas osas läksime ruumi, kus olid ruuterid, arvutid, triipkoodimasinad ja printerid. Seal tehti kõik puust ja punaseks ette, kuidas näiteks arvutit tööle panna jne :D See oli enamuse jaoks küll mõttetu, aga näiteks õppisin kuidas väikse tsekiprinteri paberit vahetada ja kilet ning kuidas neid seadistada. Natuke vaatasime programme ka. Nimelt siin on meil testimisputkas ka arvuti olemas ja kõik andmed sisestatakse kohe arvutisse. Graincorpis pidi paberile kirja panema ja alles kaalusillal kanti arvutisse. Viimases osas oli laual 20 erinevat pisikest kilekotti, kus olid erinevad riisisordid ja me pidime ära arvama esimeses voorus, mis sordiga on tegu ja teises voorus oli mitu sorti kokku segatud ja pidi leidma, mis sordid need olid ja kui palju üht seal oli. See oli paras pähkel. Mu meelest oleks kõigepealt võinud üldse näidata, milline üks või teine sort välja näeb. Suuliselt seda edasi anda on ikka natuke teine.

Võrreldes Graincorpi koolitusega jäi siinne ikka alla, seal oli väga põhjalik kõik ja sai ise asju mitu korda läbi proovida, tehti rohkem harjutusi ja lõpus oli ka test. Samas siinne süsteem meeldib mulle rohkem, sest testija ei saa mingil moel võltsida andmeid, sest kõik käib läbi arvuti ja kõik on rohkem läbi mõeldud. Eks peab siis natuke ise õppima ja jälgima asju alguses ja siis saab juba paremini selgeks. Peaksin niikuinii ühe teise naisega töötama, kes on seda tööd enne teinud. 



No comments:

Post a Comment