Sydney

Sydney

03 May 2014

Külm ja vihm


Aeg läheb ikka nii kiirelt kui 10-12 tundi päevas töötada. Juba mai kuu käes! Vahepeal on päris korralikult saanud tööd teha. Siiamaani maksimaalselt 169 rekkat (4500 tonni riisi), mis tähendab tavaliselt, et 10 tunnise päeva jooksul tekib kaks kümneminutilist pausi, kus ühtegi rekkat pole. Siis kiirelt vetsu, smokoruumi, et midagi hamba alla pista ja tagasi tööle. Päeva lõpus siis, kui enam rekkaid vastu ei võta, hakkame koristama. Kõige kiiremal päeval oli meil terve põrand ja riiulid riisi, riisikesti ja tolmu täis. 

See nädal kuulsime, et paljud rekkamehed on meid - testijaid - kiitnud. Ütlesid, et me oleme kõige efektiivsemad testijad üldse ja väga kiired. Eelmise aasta omad olid lihtsalt molutanud ja jutustanud meestega. Üks ütles, et see on nagu McDonaldsi Drive-In ja teine arvas, et nii häid testijaid vaevalt tulevikus näeb.
Eelmise nädala eest saime Austraalia aja kõige parema palga ja kena kopsaka summa maksime maksudeks ära. Nüüd hakkame taas lihtinimeste kombel tööle ja nädala sees topelttasu ei saa, va ületunnid.

Vaade meie testimisputkast
                             
Markusel on üpris põnev nädal olnud. Nende kuuris läks mingi asi katki, samal ajal kui 28 rekkat järjekorras olid. Siis tolmu ja sodi kogumistoru läheb umbe, sest väljas on nii niiske, siis ühel rekkamehel läks hüdraulika voolik katki, mis peaaegu pritsis õli hopperisse, ehk sinna kuhu vili kallutatakse. Jumal tänatud, et nii ei läinud, muidu oleks kuur ilmselt päevadeks kinni pandud. Siiski pidid nad Billyga selle kiirelt ära likvideerima, sest maapind oli kohe väga libe. Markus tõi siis viljasodihunnikust vana vilja, et siis õli sinna sisse imbuks. 

Markuse kuurikaaslnae (igas kuuris töötab 2 inimest) on Will Smith, sama nimi nagu kuulsal näitlejal, aga teda kutsutakse Billyks. Billy on umbes minu pikkune (170cm) kõhna meesterahvas, kes koguaeg teeb nalja ja tatsab ringi. Ta töötab siin hooaja lõpuni ja siis läheb edasi reisima. Ja muide, ta on 70-ne aastane!!!

See nädal ütles meil auto aku taas üles. Pidin õhtul koju minema ja auto tööle ei läinud. Sama asi juhtus ka kaks kuud tagasi. Õnneks Billy andis meile voolu. Paraku järgmine hommik auto ka ei käivitunud. Helistasime ülemusele ja ta korjas meid peale, õhtul tõi Billy meid koju ja aitas meil auto aku ära vahetada. Siiamaani kõik tipp-topp.

Eile hommikul pidas meid politseinik enne tööle minekut kinni. Küsis lube ja pani puhuma, aga ei öelnud, mis põhjusel meid kinni peeti. Olime niigi hiljaks jäämas....Markus oli kaine, aga juhilubade kohta ütles miilitsamees, et need siin ei sobi, et peab minema kohalikku ARK´i (siin RTA) ja seal ümber vahetama. Kuigi internetist uurides selgus, et tegelikult pole ikka vaja. Aga see politseinik pidi olema üks selline nokkija ja ma ei imesta, kui ta meid siin veel kinni peab. Siin linnas on meid vähemalt 5 korda kinni juba peetud :D


Kaks paari sokke ka jalas :) Ja see dressa on muide suurus S !

Ilmad on nii jahedad. Öösel paar kraadi ja praegu päeval 17, täna oli lausa 13 kraadi. Eile sadas taaskord vihma ning lausa nii palju, et täna töötasime vaid lõunani ja homme on kõigil vaba päev. Vabast päevast muidugi ära ei ütleks, saaks korralikult süüa teha ja riideid pesta ning pisut puhata ka. Riiete kuivatamisega on muidugi omaette ooper. Õues nad ära ei kuiva ja toas pole head kohta kuivatamiseks.



No comments:

Post a Comment