Sydney

Sydney

19 June 2014

Markus on komandeeringus ja Karilin saab tööl kohustusi juurde


Jällegi on siin paljugi juhtunud, üritan nüüd kõike meelde tuletada ja kronoloogilises järjestuses teile edastada :)

Reedel oli meil natuke rahulik päev, kuigi farmerid üritasid enne vihma palju vilja sisse tuua, aga hommikul oli väga paks kaste maas. Tundus nagu oleks juba sadanud, aga ei. Isegi pärastlõunaks ei olnud paljudel vili piisavalt kuiv, et sisse tuua, seega lõpetasin viiest ja ülemus ütles meile nii, et kui sajab, siis laupäeval ei tööta. 

Laupäeval hakkas hommikul 1.30 paiku sadama ja kallaski pärastlõunani välja. Magada on millegipärast alati mõnus kui vihma sajab, siis muud midagi nagunii teha ei saa ja ei teki süümekaid ka, kui päev läbi teki all oled :) Vaatasime arvutist seriaale-filme jms, tegime süüa ja nii see päev õhtusse saigi. Õhtul mõtlesime kõik, et huvitav, millal siis taas töö pihta hakkab. 

Pühapäeva hommikul ärkas Markus 7st ülesse, juhul kui keegi peaks 8-ks kohale ilmuma ja tööle tulema. Kuna Markus on kuivatiboss, siis tema on tavaliselt niikuinii tööl. Mitte kedagi aga 8-ks tööle ei tulnud. Ülemus on meil natuke selline imelik. Kui midagi küsida, siis tavaliselt nähvab vastu, et kuidas sa sellist asja üldse küsid (ja seejuures vastust ikka ei saa) ja kui sa ei küsi, siis saad ka vastu pead. Seega polnud me väga altid ülemusele helistama, aga kuna nii palju vilja on vaja kuivatada eriti peale vihma, siis Markus saatis sõnumi ja ülemus ütles, et jah alusta lõuna paiku koos inglise tüübiga, kellele oli öeldud, et tal on pühapäev vaba :D Nii nad siis tööle läksid.

Esmaspäeval oli maapind väga märg ja meil pidi olema mitu outloadi (väljalaadimise) rekkat, aga need saadeti minema, sest koht, kus peale laetakse, on liiga pehme (muldtee). Teisipäevaks siis mõistatati välja, aga et oo, teeme teiselt poolt punkrit välja laadimist!!! No võttis ka aega selle peale tulla, terve päev!!!

Esmaspäeval läks Markus kuivatil üks asi katki, nii et nende töö seiskus, aga Markus sai lühema päeva. Järgmise päeva hommikul keevitati kusagile mingi jupp ja töö läks neil edasi. Õhtuks läks kuivatil aga mingi uus jupp puruks, nii et töö seiskus taas. Kolmapäeva hommikul siis tulid mehhaanikud taas ja parandasid jälle ning kõik sai korda. Markus veel rääkis, et üks mehhaanik oli paar nädalat tagasi juhuslikult tulnud tema kuivatit kuulama (sest see teeb jubedat kolina häält, mis ei tohiks nii olla), kuigi ta oli saidil muus asjus, aga pole midagi öelnudki. Aga siin tundubki, et keegi ekstraliigutusi kunagi ei teegi, ma ei tea, kas kardavad, et töö saab otsa või?

Teisipäeva hommikul tuli Markus ja ütles mulle, et ma "võin tööle tulla." Ülemus oli uurinud, kus ma olen? Siis Markis vastas, et sõnumis oli kirjas, et mul on esmaspäev vaba, tagasi tööle teisipäev või tõenäolisemalt kolmapäeval. Ma siis 10 minutiga pesin hambad ära, riided selga ja tööl ma olingi...Siin üks teine inglise tüdruk sai alles kell 10 teada, et ta oleks pidanud täna tööl olema...Ja siis ülemus teeb hommikul suuri kõnelusi sellest, kuidas peab ikka omavahel suhtlema ja infot edastama...:D



Neljapäeva hommikul öeldi, et Markus läheb täna Dysarti, mis on siit vist 70 km põhja pool, läheb sinna appi, et hommikul tuleb auto järgi. Kõik. Kui mina lähen siis hommikusele pausile, siis Markus ütles, et kas sa tuled aitad mul asju pakkida, sest ma lähen komandeeringusse. Mul oli lihtsalt suu lahti, aga siis sain aru, et Markus teeb (jälle) oma tõsise-näo nalju. Siis tuli aga välja, et see polegi nali. Töökaaslane tuli u 30 min tagasi tema juurde ja ütles, et ta läheb täna Dysarti tööle ja on mitu päeva seal. Vot kuidas siin alles asjad muutuvad....See sait on ka Graincorpi oma, aga kinni pandud ja nüüd nad peavad selle lihtsalt korda tegema. Nad on vanad rehvid ja presendid maa alla matnud või lihtsalt mulda peale pannud, aga ostja polnud sellega rahul....

Huitav on see, et just Markus sinna saadeti, kes on iga päev kuivatiga töötanud, teab ja tunneb masinat, nüüd pandi siis üks mees, kes natuke asja jagab, sellega tööle...Siin oleks olnud teisigi, keda sinna saata...Ei saa aru. Aga vähemalt Markus elab luksuslikus motellis, majutus ja söök on tasuta :) Hommikust ja õhtust söövad motellis, lõuna pakitakse kaasa. Kunas ta tagasi tuleb, ei tea.



Mulle õpetati täna juurde kallusilla tööd, nimelt igapäevast inventuuri tegemist ja muid päevalõpukohustusi. See on siis selle mõttega, et kui päris kiireks läheb, siis mõnel õhtul kui lõpetan oma testimistöö ära, lähen kaalusillale ja olen seal nii kaua kuni viimane rekka on vilja maha laadinud. Hea on see, et siis on mul võimalus rohkem tunde saada. Testimisputka on tavaliselt ju see esimene, mis kinni läheb, aga kaalusild seevastu viimane :) Kiirel ajal võib aga päevalõpu inventuuri tegemine paras pähkel olla, kui palju rekkaid on, aga eks paistab. Nagu taaskord näha, siis ei tasu pikalt siin üldse ette mõelda. Ehk saadavad mind ka kuskile homme :D

Nädalavahetus on enamusel meil vaba, sest vili on vihmast endiselt liiga niiske ja täna pole meil näiteks ühtegi rekkat sisse tulnud. Ainult kuivati peaks töötama, vaatame mis saab.

No comments:

Post a Comment