Sydney

Sydney

28 June 2014

Harvest on käes


Suur ja väike. Üks mahutab ligi 70 tonni vilja, teine umbes 20 tonni.

Lõpuks on nüüd taaskord kiireks läinud. Nädala algus küll venis korralikult, sest vili polnud veel väga valmis, aga nädala keskelt hakkas iga päevaga rohkem rekkaid sisse tulema. Eile, reedel, tegime juba 74 rekkat ehk 3400 tonni vilja tuli sisse. Finleys tegime päevas isegi 170 rekkat, aga seal olid enamus ühe treileriga rekkad. Siin on enamus kahe treileriga, mõned üksikud ühe- ja kolme treileriga. See aasta olen üksi sample standis, sest nii lihtsalt on. Siiamaani pole keegi ka pause mulle andma tulnud, nii et minu hommikune paus on selline, et lähen kiirelt kööki, teen võiku ja juba lähengi tagasi, sest tuleb uus rekka või farmer oma vilja testima. Lõunaga on sama lugu. Muidugi oleks vaja päeva jooksul mitu korda tolmuimeja filtrit puhastada, niiskumasinat, grade sample´id teha jms, aga üksi on see paras rabelemine. 


Praegu oleme avatud juba 7st hommikul kuni 5ni õhtul. Eile lõpetasin pool 6 õhtul oma testimisputkas ja siis läksin üle kaalusilla tööd tegema. Nii saab Ann siis vahest varem koju ja mina rohkem tunde, mis mulle sobib. Nii saingi poole 8ni õhtul tööl olla. Põhiliselt on siis vaja ainult rekkate tühimass võtta, kui nad on vilja maha laadinud, arvutisse sisestada paar numbrit ja kui viimane rekka on lahkunud, siis päevalõpu raportid välja printida, kus näitab ära palju oleme vilja sisse võtnud, palju on välja läinud jne ning selle põhjal tuleb siis inventuur teha. Need paberid tuleb lõpuks veel ära faxida ja ongi kogu moos.

Sorghumi hooaeg kestab niigi väga lühikest aega. Markus pole näiteks kaks nädalat vaba päeva saanud, aga ta ei küsi ka, sest varsti tekib jälle olukord, kus saame liiga palju vabu päevi. Mina ka ei küsi, lihtsalt kannatab ära :) Aeg läheb ka palju kiiremini, mis ongi hea, muidu hakkame veel siin Eesti suve jms taga igatsema :D

Markus leidis endale uue sõbra

Markus on nüüd kaks päeva üldse saidi koristustöid teinud, sest pole piisavalt inimesi ja vilja tuleb juba nii palju sisse, et kiirelt on vaja asju korda ajada. Järgmine nädal on meil rohkem väljalaadimisi ka, nii et läheb veelgi kiiremaks, sest neid on ka vaja testida ning enamus on kolme treileriga rekkad, mis blokeerivad liiklust minu putka ja kaalusilla vahel. Aga Markusel on endiselt veel vaja niisket vilja kuivatada, nii et hetkel tööd jagub.

No comments:

Post a Comment