Sydney

Sydney

05 July 2014

Juulikuu uudissed!

Upume sorghumi sügavustes :D

Aeg läheb ikka eriti kiirelt, kui harvest käes on...Mis tegelikult meile meeldib, harvest ise on väga äge aeg ja see, et aeg ka kiirelt möödub, on hea. Saime neljapäeval uuesti palka ja seekord olime täitsa rahul oma palgaga, Markusel tuli 135 tundi kahe nädala peale, minul kõigest 104. Markus on juba 21 päeva järjest tööl olnud, mina kõigest 13 päeva. Enamasti oleme nüüd saanud vähemalt 10 tundi, paar õhtut olen siis ka kaalusilla tööd tegema läinud, et rohkem tunde saada. See on üsna lihtne, kui enam rekkaid sisse ei tule. Lõpetan oma testimistöö ära ja seal kaalusillal saab põhiliselt lihtsalt istuda. Tuleb oodata rekkaid, millal nad vilja maha laadinud on, siis tühimass võtta, paar paberit ja allkirja ja nii kuni viimase rekkani. Siis saan alles näha, palju päeva jooksul oleme vilja vastu võtnud ja inventuuri ära teha. 

Markus pole see nädal üldse kuivati peal olnudki, keegi teine ka mitte. Ta on viimased kolm päeva stackeri peal olnud ühe inglise tüdruku Katie´iga. Teevad seal rekkameestele nalja, nii et nüüd kõik tahavad koguaeg stackeri peale maha laadima minna, isegi kui natuke ootama peab :)

Üsna tihti sõidavad farmerid nii, et koerad on lahtiselt tagakastis 

Aa, kohtusime ühe eestasega ka, kes siin ühe farmi tarbeks masinatega sõidab. Ta nimelt tuli testimisputkasse, et viljaproovi teha, et kas on kõlblik või ei, ja siis kui olin juba inglise keeles ära seletanud, mis seisus vili on, siis uurisin, et kust ta pärit on. Vastas: "Estonia". Ma siis segaduses vaatasin vastu ja lõpuks hakkasime eesti keeles rääkima. Nii imelik oli kellegi teisega eesti keelt rääkida, kutsusin Markuse ka :D Aga kaua rääkida ei saanudki, tuli üks farmer nelja koeraga oma vilja testima ja me Markusega jooksime juba koerte poole. Nii ammu pole saanud koeri näha kahjuks...Muide see konkreetne farmer kasutab kõike vana tehnikat. Viljalõikusmasin on 70.ndatest, rekka on hästi pisike, võtab ainult 7 tonni peale ja see on 60.ndatest. Nii et mehel pole ühtegi laenu, aga ilmselt läheb vilja sissetoomisega kõvasti rohkem aega ka, sest kolme treileriga rekka võtab umbes 70 tonni vilja peale ehk 10 korda tema väikest rekkat...

Nädala keskel käisid meil siin osariigi kvaliteedijuhid, kelle käest ka korralikult kiita sain. Üks siis juba uuris ka, et kas plaanin Austraaliasse elama jääda. Vastasin, et ei, kuna sponsorshipi  pole saanud ja Austraalia mehega ka ei abiellu. Siis ta vastas, et ei ma arvan, et sa pead endale ikka Austraalia mehe otsima :D Eelmine kord andis üks nendest mulle Graincorpi logoga mütsi ka mälestuseks, mille Markus vaikselt enda nurka nihverdas :D Ei tore kuulda, kui tööd hinnatakse ja kiidetakse :) 

Nüüd natuke pilte ka.



Tühimass u 4 tonni, mahutab 7 tonni. Aasta siis oli KUUSKÜMMEND midagi...

Markus tegi ka kemikaalimeestega nalja...


Kui rekka pidurid enam töötada ei taha, siis laaduriga tuleb nurgataha lohistada. See oli mehe viimane laadung ning
hiljem sample standist kaalusillale kulus tal 3 päeva, kuigi vahemaa on 60 meetrit :D

Vaade köögiaknast sidrunipuu/põõsale ja platsile

Rekkamees tõi meile koduaiast värskeid apelsine :)



No comments:

Post a Comment