Sydney

Sydney

20 July 2014

Ajataju

Talv Austraalia moodi (Whitsundays 2013.a)
Naljakas, kuidas asjad teisel pool maakera muutuvad. Eestis saab ilmselgelt aru, kui on kevad või talv, millal on emadepäev, jõulud, millal on nädalavahetus jne. Siin Austraalias nagu polekski nädalapäevi, kuusi ega aastaaegu. No kirjade järgi on ka siin kevad, suvi, sügis ja talv aga need on kõik üsna ühtemoodi. Hetkel on näiteks Austraalias talv ehk hommikuti on miinus viiest kuni 10 kraadini, päeval riigi põhjaosas ikka üle 20 kraadi ja lõunapool 10-15 kraadi kandis. Seepärast enamus bäkkereid kolib talveks põhjapoole, aga meie seevastu otsime tööd lõunapoole. Päeval on igatahes nii, et enamasti saab dressipluusi seljast ära võtta ja vahest isegi lühikesed püksid jalga panna. Hommikul paneme nii palju riideid selga kui üldse saab. Vahest retuusid ka veel teksade alla, käpikud kätte, sall kaela. Kui Eestis on 2 kraadi sooja, siis on meil ikka korralik talvejope seljas, aga siin ei hakka ju paari kuu jaoks eraldi varustust ostma ja ega kohalikud ka seda ei tee, lihtsalt väriseme ja kirume külma :D Ja elame lootuses, et kella kümneks on juba soe (tavaliselt on ka). Kuna mul väga palju rekkaid enam ei käi, siis hommikul 7st 9ni põhimõtteliselt istun oma putkas soojapuhuri ees, uks kinni :D

Nädalapäevadega ei tee siin eriti vahet, sest meiesugused töömesilased käiks ju koguaeg tööl, vahet pole, mis päev on, kõik sobib :D Nii ei saagi aru, millal üks nädal algab ja teine lõpeb. Vabu päevi me siin ei küsi, isegi kui oleme väsinud, pole lihtsalt harjunud enam. Niikuinii varsti lastakse meid siin lahti, kohati isegi ootame seda, et saaks edasisi plaane teha. Praegu pole midagi öeldud meile...Meie inglastest sõpradel näiteks esmaspäeval tööd ei ole, öeldi, et kui neid vajatakse, siis helistatakse. Me oleme rohkem kogenumad, seepärast meid veel hoitakse tööl. 

Vahest on isegi aastanumbriga probleeme tekkinud. Iga päev pean iga testitava rekka kohta paberilehe täitma, kus peab olema kuupäev. Ma ei tea miks, aga peale Aussi tulekut peab ikka mõtlema mis kuupäev, kuu ja aasta on :D Eestis on talv ära, siis tead, et uus aasta on, aga siin pole ju meie mõistes talve ja siis tundub nagu olekski ainult üks pikk pikk suvi mõnede külmade hommikutega. Vahest tekib meil isegi raskusi vastata küsimusele "Kui vana sa oled?" :D.

Jõulud Austraalia moodi ehk lühikesed püksid.

Kui me Aussi tulime, siis oli ka kellaaja tajumisega raskusi. Siin läheb peaaegu aastaringselt kell 6 õhtul pimedaks ja siis meile tunduski, et kell on juba 11 ja peab magama minema. Selle harjumine võttis ka ikka palju aega. Eestis on ju nii, et suvel ei lähegi pimedaks, ainult augustis. Nii et tead, et kui väljas on soe ja päike paistab, siis on suvi ja uneaeg on alles kaugel.

Täna on laupäev, aga nädalavahetuse tunnet ei ole, sest olime täna tööl Markusega ja homme Markus läheb ka tööle, aga sootuks ühte farmi :) Kell on pool 8 õhtul ja me mõlemad suhteliselt unised juba, tahaks magama minna.

No comments:

Post a Comment