Sydney

Sydney

16 July 2014

Karilin 20 päeva järjest tööl, Markus 29




Vahepeal on nii kiire olnud või oleme nii väsinud, et polegi jõudnud siin blogi kirjutada. Mina tegin järjest 20 päeva tööl ja Markus suisa 29 päeva järjest. Seda siis seetõttu, et eelmine pühapäev oli sait kinni ja kõik said vaba päeva :D Markus oli natuke pettunud, sest ta tahtis 31 päeva järjest teha.

Sorghumi hooaeg on juba lõpule jõudmas. Üleeelmine nädal oli veel päris kiire, sain isegi 12 tunniseid päevi teha, sest kui oma töö lõpetasin, siis läksin edasi kaalusillale ja tegin õhtul inventuuri. Markus on ikka stackeri peal töötanud ühe inglise tüdrukuga ja aidanud presente õmmelda jne. Nagu ikka. Meil on üks kassipoeg ka saidil, keda nad iga päev üritavad kätte saada, aga see paneb koguaeg plehku :D. See nädal on juba palju vaiksem, sest suurem osa farme on juba lõpetanud. Täna käis ainult 5 farmi ehk tegime päeva jooksul ainult 16 rekkat. Õnneks oli meil 12 väljalaadimist, siis oli natuke kiirem.
 


Eelmine neljapäev käisime osade töötajatega kohalikus pubis. Siin linnas on üldse kaks pubi ja koguaeg oleme teises pubis käinud, aga seekord läksime peapubisse ja see on ikka palju etem ja hubasem. Neljapäeval oli ikka üsna rahvast täis. Väljas oli muidugi jube külm, siin öösel on -2 kraadi olnud, nii et tagasitee oli päris karm, aga seda kiiremini jalad kohale veavad :D

Laupäeval tegime siin grilliõhtu. Markuse eelmine aasta tehtud grilli sees tegime lõkke, tegime burgereid, jõime siidrit ja rummi jne. Päris mõnus on ikka lõkke ümber istuda, nii rahustav. Ainult 9-10 paiku läks juba päris külmaks ära ja siis pidime lihtsalt suurema lõkke tegema. 

Pühapäeval oli vaba päev. Pidime kõik pika uinaku tegema, aga loomulikult olime 7st juba üleval, sest 3-4 nädalat oleme harjunud varakult üles tõusma. Tegime hommikusöögi ja siis läksime inglaste paariga järve äärde. Väljas oli väga külm tuul, aga päike oli soe. Järve juures otsisime kolm korda tuulevaikset kohta ja õnneks leidsime ka. Sai isegi natuke päevitada. Mingid lapsed tulid ka ühel ajal meie juurde mängima ja lõpuks tõid meile isegi maasikaid. Rahvast oli väga vähe, tavaliselt on järve ääres ikka palju rahvast olnud, aga ilm oli ju jahe ka. Õhtul tegime toidušopingu ning tulime tagasi Capellasse. Oleme paar nädalat enamast külmutatud toitu söönud ja tihti on kõht nii tühi olnud, nüüd saime jälle aega poodi minna ja normaalset toitu osta :))  

Hooajaga on siin nüüd nii, et kuigi meile lubati tööd esialgu kuni oktoobri lõpuni, siis seda ei juhtu. Praegu on nii, et üsna varsti peaksime ülemustelt saama kirja, kus on kirjas, et nädala pärast meid enam tööle pole vaja ehk siis lastakse kõik casualid lahti. Saidile jääb tööle 2 püsitöötajat ja siis on kaks töölist veel, kellel on Graincorpiga aastane leping, seega nemad võivad siia veel natuke kauemaks jääda. Mis meist täpselt siis saab, ei teagi...

Nisu ja kikerhernega on lugu nii nutune, et seda ilmselt väga ei olegi. Siin pole olnud peaaegu üldse vihma, st mitte piisavalt, et nisu muutub juba natuke kollakaks, kuivab ära ja teiseks on nii mitu ööd olnud öökülma, et see võtab lihtsalt vilja ära. Üks farmer lasi isegi oma lehmad nisupõllule, sest sealt ei tule midagi. Mõnel üksikul farmil midagi ehk tuleb, aga need müüvad ilmselt ka otse loomasöödaks, nii et siia ikka midagi väga ei tule. Aga eks selline see farmielu ongi, et iga aasta ei tulegi hea...

Hetkel on meie sait avatud 7st 4ni ehk tunde on lühendatud ja ilmselt nädalavahetusel oleme kinni. Mis oleks tegelikult hea, sest meil Markusega on vaja maksud tagasi taodelda (siin maksuaasta lõppes juuni lõpus), tuleb hakata uut töökohta otsima ja puhata oleks ka mõnus :) 

Lõkkeõhtu ehk grillikas Austraalia talvel :D





No comments:

Post a Comment