Sydney

Sydney

14 October 2013

14 päeva tööl ja täna vaba!


Taaskord oleme töötanud kaks nädalat jutti ja täna, esmaspäeva saime endale vabaks. Selle kahe nädala jooksul oleme töötanud enamuse ajast 6.30 hommikul kuni 5.30 õhtul. Nüüd see nädalavahetus olime tööl hommikul 8st õhtul neljani, mis andis päris palju uneaega juurde. Rekkaid on meil juba pisut vähemaks jäämas, vähemalt nädalavahetusel oli juba tunudvalt vaiksem, aga osadel farmeritel olid viljalõikusmasinad katki ja paaril oli ka tulekahju. Siin nimelt päeval väga vilja lõigata ei saagi, sest nii kuum on ja kuiv õhk ka, mistõttu on suur tuleoht. Enamus farmerid lõikavad vilja öösel ja päeval toovad sisse. Laupäeval võtsime sisse umbes 900 tonni vilja ja eile 1300 tonni ehk umbes 20-30 rekkat.

Oleme siin rääkinud paljude rekkameestega ka juttu. Üks neist rääkis, et kui meie terve harvesti ajal plaanime sisse võtta umbes 35 000 tonni vilja, siis lõunapool on olemas sellised farmid, kus ainuüksi ühe farmi aastatoodang on 35 000 tonni. Nähes millised viljahunnikud meil siin valmivad, pluss kuurid ja suured silod ka, siis peavad ikka meeletult suured põllud nendel farmeritel olema. Aga eks me varsti saame kõike seda juba näha ka, sest umbes kahe nädala pärast hakkame liikuma lõunapoole - Bribbaree (hääldatakse Brööbörii) suunas. Meie ülemus juba uuris ka, et äkki me tahaks siia kauemaks jääda, aga kuna siin on nii palju negatiivset viimasel ajal, just tööga seotud, siis ei taha jääda. 

Mis siis on negatiivne? Põhiliselt tuleb kõik meie ülemusest. Nii kui keegi mingi vea teeb, siis ta saab nii vihaseks ja toriseb terve päev kõikide teistega. Siis ta räägib oma töötajatest taga, kes on laisk jne. Lisaks kõik organiseerimata asjad tööl, enne harvestit polnud meil punkrid valmis, silod tühjaks tehtud jne, siis harvesti ajal lastakse kaks püsitöötajat kaheks nädalaks puhkusele!!!, meie Markusega oleme hetkel ainsad, kes kahe nädala jooksul ei saanud ühtegi vaba päeva, samal ajal ülemuse naine ja paar teist inimest on saanud sama aja sees kolm vaba päeva! Vahepeal pole kedagi olnud, kes sulle smokot või lõunapausigi annaks jne. Nagu näha on see tegelikult kõik ülemuse tegemata töö.

Eile hommikul oli muide väga huvitav tööpäeva algus. Toolbox talk'i (hommikune päevatutvustus ja kes mida teeb) ajal öeldi, et Brad pannakse sample standi ja mina lähen eesti tüdrukuga stackeri (see, millega ma sorghumi ajal töötasin) peale tööle. Absoluutselt kõik mõtled, et mis nüüd juhtus? Läksime Bradiga hommikul paariks tunniks koos tööle, sest ta pole seda tööd ammu teinud. Siis ta hakkas rääkima, et mis värk on, et miks selline tööde vahetus tehti. Ta ütles, et ma olen siin ju nädalaid töötanud, tean kõike, tunnen farmereid jne ja siis pannakse tema siia tööle. No mitte keegi ei teadnud head seletust sellele. Ainuke loogiline asi olekski see, et kuna Leann ja Gavin lähevad ülehomme ära ja meie Markusega kahe nädala pärast, siis nad hakkavad vaikselt uusi inimesi otsima, kes kaalusillal ja sample standis töötavad. Bradil ja Guy'l on mõlemal need koolitused tegelikult tehtud.

Niipalju siis tööst. Vabal ajal oleme väga tihti hakanud õues süüa tegema, grillima ja niisama istuma meie töötajate ja mõnikord eksib ka üksik rekkamees ära. Üleeile tegime näiteks eesti kartulisalatit ja pakkusime siis teistele ka, kõikidele väga meeldis see ja Leann küsis retsepti ka. Nemad pakkusid sushit, jäätist jms. Ühesõnaga kõik jagavad siin midagi. Täitsa selline pere tunne on tekkinud ja meil on ju väike koer Elvis ka, kes kaks viimast ööd on üldse meie toas maganud :) Uued töötajad tegid meil palgapäeval lõuna ajal pannkooke, tõid oma suure grilli kodust, juua, moose-mett jne. Leann ja Gavin lahkuvadki kolmapäeva hommikul, mis on väga kurb, sest nad on nii toredad olnud, tööl üliasjalikud. Põhimõtteliselt Gavin on platsil ohjad oma kätte võtnud ja asju organiseerinud ning Leann on siis rohkem kontoritööd teinud ja paberimajandust korda sättinud. Me kardamegi, et nende lahkudes sünnib siin taaskord kaos. Üleile tuli siia kaks uut inimest, kes enne töötasid Dingos Graincorpi saidil. Esialgu pakuti tööd ainult mehele, sest rohkem inimesi ei vajata. 

Tihe liiklus

Leann proove võtmas, silmitseme pisut kahtlast laadungit

Kõigi lemmik Elvis! Üks rekkamees toob talle muide iga kord väikse koerasnäki :)


Kikerherne viljahunnik

Umbes 700 000 dollari väärtuses masinat

Viljaproove võtmas

Meie naudime nüüd oma vaba päeva ja homsest alates on sait avatud 7st kuni 5ni õhtul, mis annab mulle päevas ühe lisa tunni :)

No comments:

Post a Comment