Sydney

Sydney

28 October 2013

Rainbow Beach ja Gold Coast!

Täna liikusime edasi Gold Coasti poole. Kuna paljud soovitasid minna Rainbow Beachile, siis mõtlesime, et käime seal ka ära. See kujutas endast pisikest linnakest ookeani ääres, kus on liivakaljud erinevate värvikihtidega. Jalutasime mööda rannaäärt ringi, tegime pilte, katsusime vett, leidsime millimallikaid ja nautisime surfiklubis siidrit. 

Edasi me terve päeva ainult sõitsime Gold Coasti ehk kullaranniku poole. Gold Coast on riigis rahvaarvult kuues linn - 3 miljonit elanikku. Linn asub ookeani kaldal, nimelt 57 kilomeetrit rannajoont ja siin on lõunapoolkera teine kõrgeim pilvelõhkuja nimega Q1 (number üks torn on Eureka Melbournes), mille tipus saab linna vaadet nautida. Selle uurime järgi. Lisaks on siin populaarsem surfarite rannad. Gold Coasti põhiline majandusallikas on turism, aastas külastab seda linna umbes 10 miljonit turisti.

Kuna Austraalias päike loojub vara ehk kusagil 6-7 ajal, siis peale seda eriti midagi vaatama ei saa minna, kõikjal ju pime. Paljudes kohtades olid sildid, et teel võib olla koaalasid, aga kahjuks me ühtegi ei näinud. Jõudsime peale kaheksat Gold Coastile. Saime sõita umbes 100 kilomeetrit suurel maanteel, kus ühes suunas oli 4 ja kohati ka viis rada. Sõitsime kullaranniku kesklinnast läbi ja need majad on siin väga uhked ja huvitava arhitektuuriga, homme lähme uudistama :) Seekord on juttu vähem, aga eks pildid räägivad siis rohkemat :)

Faktikoht: Alates Capellast kuni Gold Coastile oleme sõitnud 1045 kilomeetrit ja umbes 1300 peaks veel sõitma.








No comments:

Post a Comment