Sydney

Sydney

30 October 2013

Gold Coast - kolm ööd kullarannikul


Oleme Gold Coastil kokku kolm ööd, homme hommikul lahkume siit kaunist suurlinnast. Esimene õhtu saabusime siia hilja, ei jõudnud siis midagi teha ja eile oli siin suur äikesetorm, nii et ka väga midagi teha ei saanud. Olime just ühe suure veepargi sissepääsu ees ja uurisime piletihindu, kui just hakkas vihma sadama. Siin on aga avatud veekeskus, seega kobisime tagasi autosse ja mõtlesime, mida edasi teha. Lõpuks ostsime pudeli veini ja ronisime tuppa tagasi.

Õhtut veetsime Jacobs Creek'i nelja erinevat veini maistes (Chardonnay, Merlot, Savignon Blanc ja Shiraz). Samal ajal vaatasime ka Austraalia uudiseid. No mis siin toimub? Praegu on kagu Queenslandis ja ida New South Walesi osariigis tormid. Ühes linnas sadas just rahet. Siis kukkus puu kusagile auto peale. 60-aastane naine sai snorgeldades hailt rünnata Lääne-Austraalias. Vaal jäi haivõrkudesse kinni. Buss sõitis majja sisse. Tasmaania lähistel tegi lennuk ookeanisse hädamaandumise ja kaks meest hulpisid ookeanis tundide kaupa enne abi saabumist. Sydneys toimus tulistamine, kus üks inimene sai surma ja teine tõsiselt vigastada. Ühest kohvikust varastati kits ja siga, aga nad leiti hiljem kusagilt üles. Kuigi mind huvitab rohkem, miks nad seal üldse olid? Vot sellised põnevad uudised. Siis nägime, mida torm oli teinud Inglismaal ja Eestis.

Täna panime paar postkaarti teele, vihje, vihje (vaadake postkaste!), jalutasime meie motelli lähedal rannas nimega Merimaid Beach, käisime šoppamas ühes väga suures kaubanduskeskuses. Pidin peaaegu hulluks minema, nii palju ilusaid ja odavaid ning vähemodavaid asju. Ostsin endale ühe kleidi, lühikesed püksid ja heleda teksatagi. Väga palju ju pole mõtet osta, sest kui koguaeg tööl olla, ei jõuagi midagi muud peale tööriiete väga kanda. Peale šoppamist läksime Gold Coasti kõrgeima ja väidetavalt lõunapoolkera teiselt kõige kõrgema pilvelõhkuja Q1 tippu linna imelist vaadet nautima. Torni kõrguseks on 322,5 meetrit ja ülevalt 77-ndalt korruselt avanes 360 kraadine vaade linnale ja ookeanile. Jõudsime napilt peale päikeseloojangut, ilm oli pisut pilvine, aga linnast sai hea ülevaate. Õhtul tegime mini jalutuskäigu ka rannas, aga me oleme vist Capella "soojade" 38-kraadiste ilmadega puhta ära hellitatud, siin tuule käes hakkas väga kiirelt külm.

Veel üks hea uudis: teisipäeval käisime Markusega kopsuröntgenit tegemas ja sama päeva õhtul kell 7 sain postkasti kirja, et mulle on antud teise aasta viisa! Juhuuu!

Pilte pisut rohkem kui tavaliselt :)

Vaatasime maja lammutamist

Meie tuba peale esimest ööd

Vaade rõdult motelli kompleksi aiale

Merimaid Beachil

Mina Markuse mütsiga, mille üks farmer talle andis

Arhitektuuritund

Vol 2.

Vol 3.

Vol 4

Vol 5. Maja Q1, 322,5 meetrit

Ja nüüd vaade selle maja 77-ndalt korruselt

Vaade teiselt poolt

No comments:

Post a Comment