Sydney

Sydney

27 October 2013

Bundaberg ja Hervey Bay


26. oktoober lahkusime Capellast. Õhtul saime enam-vähem kõigiga ka hüvasti jäetud ning hommikul asusime teele. Emeraldist korjasime Triinu peale ja liikusime Rockhamptoni poole. Esimene päev peatusi väga ei teinudki, ainult söögipeatus ja õhtul jõudsimegi Bundabergi, kus saime õnneks suhteliselt kiirelt ka majutuse ja hea hinnaga ühes Matilda nimelises motellis hinnaga 105 dollarit kolmele.

Hommikul läksime Bundabergi rummitehasesse, kus tehakse ekskursioone. Seal näidatakse, kuidas ja millest nad rummi valmistavad, milliseid vaate kasutavad, tutvustati eirinevaid Bundabergi rumme, räägiti pisut ka ajaloost jne. Kahjuks tehasesse ei tohtinud mitte ühtegi patareidega eset võtta, sest väidetavalt on seal suur plahvatusoht nendega. Nii ei saanudki tehases ühtegi pilti teha kahjuks. Peale ekskursiooni liikusime edasi "baari", kus anti proovida omal valikul kahte Bundabergi jooki. Meile meeldis väga Bundabergi Royal Liquer, millel on vanilli, karamelli, šokolaadi, kohvi ja rummi maitse. Seda müüakse muide ainult seal poes, mitte kusagil mujal maailmas. Ostsime endale ka ühe pudeli kaasa. 

Pärast ennelõunasi joogipause võtsime suuna Hervey Bay poole, mis oli meie tänase õhtu sihtpunkt. Bundabergist Hervey Baysse oli umbes tund ja 30 minutit. See on ookeaniäärne kuurortlinnake, mille lähedal asub maailma suurim liivarand Fraser island ning väidetavalt on siin ka Austraalia parim paik humppack vaalade vaatamiseks. Kahjuks ei ole meil aga aega siin nii kaua peatuda, kuna peame teisipäeval kell 12 olema juba Gold Coastil kopsupilti tegemas. Pärast seda on natuke lihtsam juba asju plaanida. Hervey Bays elasid meie endised töökaaslased Gavin, Leann ja nende koer Elvis. Siis nad aga müüsid oma maja maha, ostsid 40 000 dollari eest karvani ja hakkasid mööda Austraaliat reisima ja töötama nagu meiegi. 

Hervey Bays jõudsime täna jalutada mööda mereäärt, või õigemini ookeani äärt. Nii mõnus oli jälle merd näha, kohe teine tunne ikka. Ilmad rannikul on ka muidugi hoopis teised, sooja kusagil 27 kraadi, palju rohkem tuult, ei ole sellist sauna nagu seal sisemaal, palju tumedaid pilvi oli ka. Vot nii. Praegu nagu muud lisada polegi, oleme väsinud, ega see reisimine ju lihtne ka pole ja ehk lõpuks saame puhata ka kusagil enne kui jälle hakkame 12 tunniseid vahetusi tegema nädalate kaupa :)

Asju pakkimas Capellas

Bundabergi rumm - the best!

Rummitehases...

Rummitehases

Rumme proovimas, paremal giid ja vasakul sakslannast rändur

Hervey Bay motelli ees

Mida iganes?! 

Lihtsalt meeldis

Pelikan posti otsas

Ka meeldis

No comments:

Post a Comment