Sydney

Sydney

06 October 2013

70 rekkat päevas


Aeg läheb nii kiirelt, alles täna hommikul avastasin, et viimane blogi postitus jäi eelmisse kuusse. Oleme vahepeal täie hooga tööl olnud, see nädal alustasime ju isegi 5:30 äratusega, läksime poole seitsmeks tööle ja siis lõpetasime töö kell pool 6 või kuuest õhtul. Tunde tuleb ikka korralikult, see palgapäev on kindlasti rekordkogus tunde. Saime teada ka seda, et viljahooajal ehk siis praegu me ikkagi nädalavahetusel topelt tasustatud ei saagi, meile makstakse nagu iga teise päeva eest ja seda ka riigipühal, mis on homme! 

Rekkaid on meil siiamaani olnud maksimum vist 70 sissetoovat päevas, aga tundub et see põhihooaeg on juba läbi saanud, sest viimased 3-4 päeva on palju vaiksemad olnud. Lausa nii vaiksed, et kahte inimest pole sample standi vaja ja siis ma pakkusin ise välja, et võin platsile teistele appi minna. Ma olen ju koguaeg sample standis olnud ja ei teagi, mis väljas toimub, meil siin uued töötajad ka ja uued viljahunnikud valmivad. Muidugi see hetkeline madalseis võib olla tingitud ka sellest, et paar päeva tagasi sadas siin lähedal ja osadel on vili liiga niiske. 

Pikad tööpäevad ja vähene uni annab ikka tunda ka, ülemus on tihti väga närviline ja stressis. Paar korda on ta oma viha siin teiste süütute peale välja valanud ja üks mees lahkus ka siit sellepärast, et kõik on nii organiseerimata. Me püüame siin ikka vastu pidada, aga vaikselt ajavad asjad meid ka vihale, näiteks eile Markus pidi valvama kolme kohta, juhuks kui rekkad tulevad ja siis ta pidi meile appi tulema presente õmblema saidi teise otsa. Siis ühel hetkel tuli aga rekka silo juurde ja me muidugi keegi ei näinud, kaalusilla naine ka ei helistanud kellegile. Siis ülemus tuli ja riidles Markusega, et miks ta jätab koha valveta. Täna Markus siis oli oma hopperite juures ja siis meie ülemuse ülemus ütles, et kui rekkaid pole, siis ta peab ikka midagi tegema ka, et ei saa niisama seista. No mida te siis tahate? Sama teema on hommikul, öeldakse, et kui päeval on palav, minge istuge varjus 5 minutit, jooge vett, et ta ei taha, et keegi ära minestaks ja kui sa tegelikult seda teed, siis ülemus näeb sind ja ütleb, et oled laisk!

Kogu suure töö käigus suutsime end siiski reede õhtul Emeraldi vedada Ville ja Reelikaga, et rodeole minna. Mängu me ise väga ei jälginudki, sest kukkusime seal lobisema. Nägime üle pika aja meie eelmist ülemust Martyt, lisaks Triinut ja Katut. Emeraldis ja Gindies olid praegu paljud töölised ära läinud, nii et on inimeste puudus, samas on ka tööd kohati vähem, sest nii palju rekkaid sisse ei too enam.

Vot nii on lood siinpool sood. Kui järgmine nädal on vähem rekkaid, siis ilmselt hakkame ka vähem tunde saama ja ehk tuleb ka vaba nädalavahetus :)

No comments:

Post a Comment