Sydney

Sydney

09 December 2013

Kirsifestival ja metsatulekahju



Eelmine nädal saime vaid 54,5 tundi. Halbade ilmade tõttu oli paar lühemat päeva meil. Laupäeval töötasime vaid 4 tundi ja seejärel suundusime 51 kilomeetri kaugusele Youngi linna, mis on Austraalia kirsipealinn. See nädalavahetus toimus seal kirsifestival. Seal oli laat, autoshow, paraad, mitmed esinejad, filmid, kirsikorjamisvõimalused, veinidegusteerimine jne. Meie saime osa laadast, autoshowst ja paraadist. Muidugi ostsin endale ka kilo kirsse, meie mõistes on need rohkem murelid. Nii suured, magusad ja maitsvad. Eelmine nädal sõin kahe päevaga kaks kilo kirsse, küll siis peavad head olema :) Paraad oli ka päris põnev, sai näha tantsijaid, puhkpilliorkestreid, vanu traktoreid ja autosid liikumas jne. Inimesi oli üsna palju vaatama tulnud. Nägime meie vanu töökaaslaseid Leanne'i ja Gavinit ning nende imearmast koera Elvist :)

Õhtul sõitsime tagasi Bribbaree'sse ja istusime niisama meie köögis. Meile tulid külla ka Katu ja Matthew, Katu töötab siit umbes 2 tunni autosõidu kaugusel Parkes'i linnas. Kuna Markuse sünnipäevast oli meil veel rummi järel, siis tegime mõned rummikoksid. Järgmine päev aga taas tööle. Mina ikka viljaproove võtmas, Markus sai rongi laadida. Ülemus ütles ka, et eelmine kord laadis Markus peaaegu 100%liselt rongi täis ja kuna tal see nii hästi läks tahavad nüüd ka teda rongi laadima panna :). Rongi laadimisega on siin nii, et täidetakse vagunid ära (seekord oli neid 28) ja meie saidi arvutisse sisestatakse arvatav kogus, mis vagunitesse läheb. Tegelik viljakogus saadakse aga alles sadamas, loogiline, sest meil ei saa ju rongi kaaluda...Homme on meil 48 vagunit, huvitav kaua selle laadimine aega võtab. 

Udune mitte vihmast, vaid suitsust
Eelmine nädal oli meie piirkonnas, täpsemalt siis 80 km lõuna pool metsatulekahju. Kui me sõitsime Youngi linna toitu ostma, siis tagasiteel sõitsime läbi hajunud suitsupilve. Lõuna poole vaadates nägime suuri suitsupilvi. Õhtul siis netist uurisin, mis värk täpsemalt on. Tulekahju ulatuseks oli 3600 hektarit, mõned teed olid kinni pandud, 200 tuletõrjeautot päästetõid tegemas, lisaks ka õhuväed abiks. Paar päeva hiljem nägime ühe tuttava telefonist pilti, mis ta silo otsast oli teinud. Jube vaadata küll. Õnneks samal õhtul oli torm igal pool ja ilmselt vihm aitas ka kustutustöödele kaasa. Kohalikud siin murelikud ei olnud, sest see on nende jaoks tavaline nähtus.

Täna töötasin kella viieni, sest kaks suurt farmi lõpetasid täna viljaga ning edaspidi jääb ka aina vähemaks. Seega tundub, et meil siin kauaks tööd ei ole ja tuleb hakata järgmisi pakkumisi uurima. 





Paraad


No comments:

Post a Comment