Sydney

Sydney

06 December 2013

Markus sai 25!!!

Kõigepealt väike töökokkuvõte sellest nädalast ja siis räägime Markuse sünnipäevast. See nädal saime enamasti kaheksani õhtul tööl olla, saime korralikult tunde seega ja nüüd juba tundub, et nädala jagu on meil siin tööd veel, mis on väga hea uudis. Uut tööd meil veel silmapiiril ei ole ja kuuldavasti enne jõule väga uusi töötajaid ei otsita ka, sest paljud asutused sulgevad oma uksed jõuluks. Seega töötame nii kaua kui saame. Oleme 19 päeva järjest tööl olnud ja vaba päeva ei julge küsida ka, sest ei tea, kunas uue töö saame. 

Üleeile oli siin väga tugev tuul, puhanguti 38 km/h, hiljem möödetuna juba 44 km/h. Samal päeva ennustati vihma ja äikesetormi. Meil oli ikka sait lahti ja rekkad tõid vilja sisse. Ühel hetkel siis tuul tõusiski väga palju ja just sel hetkel pidime presente õmblema, mis oli täielik jaburdus. Üks poiss libises meil presendi peal, sest tuul tõmbas presendi laiali, mul puhus tuul isegi kiivri peast ära. Noh väga siuke ohtlik tunne oli tööl olla. Siis nad tahtsid punkrid kinni panna, sest tuul oli väga tugev ja kurjad vihmapilved ka paistsid. Punkrit nad aga kinni ei saanud, sest tuul oli nii tugev, et hakkas presenti lõhkuma, tuul saigi ühe riba presendi küljest ära tõmmatud ja nii jäigi punker ööseks pooleldi avatuks (pool oli juba eelnevalt suletud). Kesköö paiku hakkas meil aga vihma sadama ja nii sai meie viljahunnik ka osa sellest. Kusagil tund aega sadas, aga öeldi, et väga suurt kahju ei tohiks see teha...

Tööga seoses on hea uudis see, et eile oli meil palgapäev ja olen ametikohal pisut tõusnud. Kahe nädalaga tegin 140 tundi. Kui enne sain palka leveli järgi 1.1, siis nüüd olen levelil 2.1. See on tänu sellele, et sain kaalusilla ja sample standi koolituse ja et mõlemas ka töötan. See oli väga positiivne uudis. Ja mis veel parem, sain ka tagasimakse, sest Capellas töötasin samamoodi nagu siin. Markus sai ka ühe astme võrra ametikõrgendust, sest tema töötab siin masinatega, sõidab laaduriga enamasti ringi, laeb rongi jne. Samas teeb ka füüsilist tööd, sest keha on rohkem musklis :)

Markus presenti tõmbamas
Nüüd siis sünnipäevast. Olime natuke kurvad, et peame Markuse sünnipäeva tähisatama kusagil pommiaugus ja samal päeval töötama. Kokkuvõttes polnud asi aga üldse nii hull...Hommikul töötasime vaid paar tundi, peale seda sadasime kööki Markuse juurde üllatustordi ja põlevate küünaldega. Ma samal ajal laulsin ja köhisin ning puhusin kogemata kaks küünalt niimoodi ära, aga saime nad uuesti põlema :) Siis tegime väikese koogisöömise-teejoomise meie platsi töötajatega. Peale seda läksime naaber"linna" ehk külla pubisse lõunasöögile. Söök oli väga hea sellise koha kohta. Samal ajal vihma sadas ja õues oli päris jahe. Mõni päev on siin 35 kraadi tapvat kuumust, teine päev võib maksimaalselt 20 kraadi olla ja tugev jäine lõunatuul...


Peale pubis söömist tulime tagasi meie hütti ja hakkasime sünnipäeva tähistama. Koosseis järgmine: Markus, mina, Triinu, Grant, inglased Sam ja Alex, naabersaidi töötajad Luke ja Jeff. Markus tõi pudeli viina ja marineeritud kurgid lauale. Austraallased vaatasid juba viltu...Markus sundis kõiki (peale minu) temaga pitsist viina jooma ja pealesöögiks kurki või rollmopsi sööma (leidsime siinsest toidupoest Eestis valmistatud rollmopsi!!!!). Nii kõik ka tegid. Grantil oli peale esimest, teist ja kolmandat pitsi nägu ikka kripsus. Samal ajal Markus ei kortsutanud kulmugi ega ka inglise poisid. Siis oli järjekord Luke'i käes, tema jõi pitsi ära ja kui proovis kurki peale süüa, pidi peaaegu ooksele hakkama. Ütles, et kurk rikub asja ära...Jeffile viin meeldis, ühest pitsist sai 6 ja nii viin otsa saigi. Läksime rummile-õllele üle.


Kuue paiku õhtul läksime kohalikku pubisse, sest samal õhtul oli piljardivõistlus,millest osa meie seltskonnast osa võttis. Nägime seal tuttavaid rekkamehi ka, kellega sai juttu puhuda ja imekiirelt liikus ka kell. Õhtul 8 paiku tulime tagasi koju ja jätkasime peoga siin edasi. Oli üsna tore ja lõbus õhtu, alustasime vara ja lõpetasime ka vara. Kell kümme olime juba voodis ja ilmselt seetõttu oli ka täna hommikul kergem ärgata. Markus jäi ka rahule sünnipäevaga :)

Sihuke imelik loom on siin vahest liikvel.
Me kutsume teda sticky'iks ehk pulgaks.


No comments:

Post a Comment