Sydney

Sydney

28 December 2013

Vana aasta viimased päevad

Tere taas!

Pole väga palju uudiseid seekord, aga siiski. Markus käib siin usinasti tööl. Eile oli rong, millel 40 vagunit, mis tähendas Markusele 12-tunnist tööpäeva ja täna on 28 vagunit, aga kuna nad alustasid seitsmest hommikul ja siis selgus, et rong tuleb alles 10-ks siia, siis tuleb tänagi korralik tööpäev. Ma olen siin nagu perenaine, pesen pesu, koristan, teen süüa ja vaikselt sorteerin asju, mida võtta, mida jätta. Üritame viimastest jäänustest süüa ka teha, midagi uut pole ju mõtet osta ja pood ka liiga kaugel. Nii oligi üleeile meil õhtusöögiks nuudlid praevorsti ja praetud sibulaga, eile aga praekartul vorsti ja sibulaga :)

Viljapõllud

Kui eile läks pesu kuivatamine hõlpsasti, siis täna kuivatan kõiki riideid toas. Nimelt täna lõuna paiku toast välja astudes kuulsin rohu sees sahinat ja minust meetri kaugusel vingerdas umbes meetripikkune pruunmadu. Ta ronis meie maja alla, nii et pärast pidin hoogu võtma, et üldse julgeks tuppa tulla. Meie maja ümber on mõned kohad üsna rohtu kasvanud, kohati 30-40 cm pikkune rohi ja sinna ussipoisid armastavad ronida. Pesunöör on ka võsa kohal, nii et sinna ma enam oma jalga ei astu!

Eile otsisin pool päeva transporti Sydneysse, sest me autoga ei tahtnud minna ja teistel oli juba transport olemas. Meile sobilikud rongid olid juba kõik välja müüdud, uurisin siis erinevaid busse ja üritasin kokku panna sobiva marsruudi, aga üksi neist ei sobinud meie plaanidega, sest tagasitulek oleks jäänud liiga hiliseks või oli siis taaskord osa broneeritud. Siis aga helistas Katu, et saame minna Grantiga. Algul pidi ta sõber ka tulema, aga nüüd ei tule, seega mahume kõik viiekesi ära: Grant, Triinu, Katu, mina ja Markus. Siis saame oma auto tema juurde ka jätta, seega on turvalises kohas. 2. jaanuaril peame aga meie Markusega Temorast sõitma Finley'sse, sest 3. jaanuari hommikul on vaja teha intervjuu.

Päike hakkas loojuma

Sydney aastavahetusest on telekas päris palju juttu ja reklaami. Kuulsime, et sel õhtul lastakse taevasse 7 tonni rakette. Kell 9 oli vist esimene ilutulestik lastele, siis kell 10.30 on uus ilutulestik, sest muidu jääb "nii suur vahe sisse" ja südaööl siis kõikse vägevam tulevärk. Kogu selle krempli maksumus on 6,8 miljonit dollarit!!! Aga linn pidi selle õhtuga tulu saama üle 150 miljoni, nii et pole hullu! Kuuldavasti tuleb see aasta Sydney suurim ilutulestik, tore, et me siis seda vaatama läheme. Ainuke probleem on, et ei tea, kuhu seda peaks vaatama minema. 

Oleme esialgse majutuskoha saanud ka Finley'sse. Nimelt üks rekkamees, kes siin sõitis, tema on oma abikäe ulatanud. Kõigepealt üritas ta meile sebida tööd Victoria osariiki,vahepeal ikka helistas, et kas oleme ikka tööd saanud jne. Nüüd saime aga Sunrice'i alla tööle ja asi korras. Siis tuli välja, et tal on maja Finley's ja me siis uurisime, et äkki saaks esialgu sinna. Ta oli muidugi sellega nõus ja ütles, et oleme nädala seal ära ja siis vaatame, äkki tahame sinna jäädagi. See oli ääretult meeldiv uudis. Jälle üks mure vähem.

Head vana aasta lõppu kõigile!

No comments:

Post a Comment