Sydney

Sydney

14 December 2013

Töö otsas!


Oleme 26 päeva järjest tööl olnud ja nüüd saime nädalavahetuse vabaks! Küll on tore! Nädal on jällegi kiirelt möödunud. Seekord on tööpäevad olnud päris lühikesed, lühike päev meie mõistes on 8 tundi, oleme ju harjunud 10-12 tunniseid päevi tegema. Ma olen alustanud 8st hommikul ja lõpetanud 4st. Rekkaid tuleb nüüd väga vähe sisse, sest enam-vähem kõik farmid on lõpetanud vilja lõikamise. Eile oli näiteks ainult 14 rekkat 8 tunni jooksul. Ühe rekka testide tegemine võtab kuskil 5-6 minutit aega. Seega enamuse ajast ma olen niisama lugenud, sudokusid lahendanud, koristanud. Mõnes mõttes teeb see kõik tasa selle ajaga kui töötasime 12 või rohkem tundi päevas ja ei saanud korralikult pausegi tehtud, siis nüüd olen saanud kenasti puhata.

Unine Markus soojendab end hommikul üles. 26 päeva järjest tööl!
Neljapäeval toimus meie saidi jõulupidu kohalikus Bowls Club'is ehk otsetõlkes pallide klubis. See asub täpselt üle raudtee. Seal on baar, saal, piljardilaud ning õues suur muruplats, kus saab erinevaid pallimänge mängida. Me mängisime petangi ja hiljem piljardit. Kohale võisid tulla loomulikult kõik töötajad, farmerid, rekkamehed. Paraku rekkameestest olid kohal mõni üksik, sest enamus on läinud juba uutele töökohtadele. Istusime siis seal teistega, sõime ja jõime. Saime peaaegu tasuta alkoholi ka, iga joogi jaoks oli arvestatud 5 dollarit, kui tellitav jook läks üle selle, pidid ise juurde maksma. Seega õlled olid tasuta, kokteilile pidi vaid 2 dollarit juurde maksma. Pidu oli tore, vaheldusrikas ja kell 12 suundusime Markusega koju. Teised tulid alles 3 paiku öösel tagasi.

Reedel toimus Temora linnas Milvale'i saidi jõulupidu, kuhu olime ka oodatud, aga me Markusega ei jaksanud sinna minna. Kuna eelmine õhtu sai hilja magama mindud ja natuke väsimuse all kannatatud, mõtlesime, et ei lähe. Sinna oleks 60 km sõitma ka pidanud...Kuna meil oli vaba nädalavahetus esmakordselt siin töötatud aja jooksul, mõtles inglise poiss Alex pubisse sööma minna. Läksimegi neljakesi, mina ja Markus, Alex ja Sam. Muidugi seal olid ka suured jõululauad, õues küll üle 20 kraadi sooja, aga igal pool on jõulukaunistused ja kõik räägivad jõuludest. Meil ei ole ikka veel jõulutunnet...

Laupäeval saime lõpuks ometi pikalt magada, riideid pesta ja siis suundusime lähedal asuvasse rahvusparki uudistama, võtsime inglise tüübid ka kaasa. Käisime kahel matkarajal, üks viis koopa juurde ja teine kahe mäe ristumiskoha juurde. Midagi väga erilist ei olnud, sest siiamaani teised rahvuspargid on palju sügavama mulje jätnud, aga enne ju ei tea, kui ise ei näe :) Äge oli see, et nägime palju känguruid ja wallabi'sid magamas, söömas või niisama ringi hüppamas. Tegime paar lähenemiskatset ka, aga jooksid kõik minema. Nii imelik on ikka vaadata, kuidas nad minema "hüppavad". Ise nad ju nii suured ja panevad pots-pots-pots ajama...Ühte rada mööda minnes tuli põõsa seest väga imelik hääl ja siis mingi loom paaniliselt jooksis minema. Arvan, et see oli magav wallabi, kes kuulis meid ja hirmust jooksu pani. Mul jättis süda küll paar lööki vahele...Pärast rahvusparki tegime mõned toiduostud, ostsin taaskord kaks kilo kirsse ja olemegi tagasi. Homme on veel vaba päev, lähme külla Leann'ile ja Gavin'ile ning väiksele kutsale Elvisele :)



Järgmise nädala kolmapäeval on meie viimane tööpäev! Esmaspäeval kell 2 lõpetatakse rekkate sissevõtmine, pannakse kõik punkrid kinni ja paar päeva hiljem pannakse kõik fumigatsiooni alla. Õnneks helistasin reedel ühte firmasse, kus meile Markusega pakuti tööd ja nemad soovivad sel kolmapäeval, et läheksime ja teeksime tervisekontrolli ära. Kui me sobime tööks, siis töö hakkaks pihta jaanuari algusest. Selleks on Graincorpi laadne firma, ainult nemad tegelevad riisiga ja töökoht oleks lõuna pool New South Walesi ja Victoria osariigi piiril. Loodetavasti oleme sobivad kandidaadid, siis oleks tööd healjuhul 4-5 kuuks olemas. Usun, et oleme ka, sest töö on samalaadne ja meil nüüd kogemust 7 ja poole kuu jagu, pluss ka koolitused. Pöidlad pihku! :)

Mis saab siis aga jõuludest?? Me ju broneerisime 23.dets kuni 2. jaanuar Sydneysse majutuse pool aastat tagasi. Tahtsime ja siiamaani tahan hirmsasti seda tulevärki näha, AGA kalkuleerisime siin oma rahaasju ja vaatasime, et meil vaid 10 kuud veel Austraalias jäänud ja eesmärgid on päris suured, siis mõtlesime, et vist peame selle vahele jätma ja kusagil odavamas kohas jõulud-aastavahetuse olema. Nimelt Sydney on ikkagi suurlinn ja seal läheks meil ilmselt üle 1000 dollari näkku ära, lisaks pikk autosõit edasi-tagasi jne. Ainuke jama on selles, et see hostel siiski tahab meilt täit raha saada...Oeh. Peab siin kalkuleerima ja mõtlema, mis järgmisest kolmapäevast üldse edasi saab...Kui lähmegi kolmapäeval kusagile ära ja oletame, et saame töö ja see algab jaanuari esimesel nädalal, siis peame kusagil 2 nädalat olema...Oh jeerum. Pikk aeg kusagil niisama jalad seinale lüüa....Me oleks nagu mingid kodutud, jõuludel peaks ju ikka olema koht, kuhu minna, aga eks näeme, kuidas siin asjad laabuvad :)

.
Kui meil tormid olid

Paar nädalat tagasi, kui vilja koristasime. Kuur ajas üle...



1 comment:

  1. Proovige oma hostelikohad ntx facebookis mingis bäkkerite kommuunis maha müüa. Australia Backpackers 2013s näeb suht tihti neid müügikuulutusi, ja kindlasti on rahvast kes Sydneysse veel minna tahaks.

    ReplyDelete