Sydney

Sydney

28 February 2013

NZ: Reisijutt nr 3 - Queenstown


Sõitsime Te Anaust Queenstowni, mis on selle riigi üks kui mitte kõige ilusamaid linnu. Seda linna ümbritsevad kõigist küljest mäed ja ilus järv.  Jõudes linna, otsisime endale majutuse, saime jälle seljakotiränduri hostelisse nimega Flaming Kiwi. Muide uusmeremaalasi kutsutakse kiwi’deks ja nende rahvuslind on ka kiwi. Neil oli pakkuda ainult kahene tuba suure voodiga ja ühele siis voodikoht neljakohalises toas. Minu ja Markuse tuba maksis midagi 70 dollariga. Meil oli lisaks ka rõdu, kuhu me oma viimased märjad asjad kuivama panime ning tasuta internet.

Kuna me pole ammu Internetis käinud, siis kasutasime juhust ja tegime kõik asjad ära, mida tahtsime. Tõmbasime muusikat, kirjutasin blogi, vaatasime Facebooki uudised üle, laadisime pilte üles jne. Peale seda läksime gondolaga sõitma, sellega saime mäest ülesse. Gondola hind oli muidu 26 dollarit, aga võtsime endale ühe sõidu mäe peal ka juurde. Selle masina ingliskeelne nimi on luge, see on peaaegu kardi lihtsustatud versioon. Sellega rallisime mäe tipus ringi, päris vahva oli. 

Gondola sõit
Vaatetornis avanes uskumatult kaunis vaade linnale, või tegelikult loodusele, sest ilmselt see ongi põhjus, miks too linn nii ilus on. Imetlesime mägesid ja tegime pilte. Pärast saime gondolaga mäest alla ka tulla. Seejärel liikusime meie majutuskoha administraatori soovitusel burgeriputkasse nimega Fergburger. See pidi olema väga populaarne koht. Põhimõtteliselt oli see hubane putka, kust sai tellida väga erineva maitsega burgereid ja need olid ikka korralikult suured. Maitse oli ka hea. Lisade seas oli näiteks punapeet, sinihallitusjuust.

Maaliline Queenstown
Õhtul käisime linnas jalutamas. Tundub et see on rohkem noortelinn, meenutas Tartut. Rannas noored istusid ringis, jõid ja suitsetasid ja enamus nägid välja boheemlased, rastapatsid, hipilikud riided jne. Seal linnas on muide jääbaar, kus raha eest saad siseneda baari, kus kõik on jääst. Meie jaoks oli sissepääsu eest mõttetu maksta, aga need, kes sealt välja tulid, olid küll päris õnnelikud. 

No comments:

Post a Comment