Sydney

Sydney

11 April 2013

Kauaoodatud palgapäev!

Lõppude lõpuks! Siin saame ju kahe nädala tagant palka, mitte üle ühe nädala, nagu eelmises töökohas, ja mitte ühe kuu pärast nagu Eestis. Palk makstakse kahe eelneva nädala eest, esimese nädala esmaspäevast kuni teise nädala pühapäevani. Sain teada, et see tutvustav päev, kus me täitsime dokumente ja kuulasime ühte juhti firma asjadest rääkimas, see läks ka 4 tunniga palgaarvestusse kirja. Positiivne! Ma pakun, et kui Eestis keegi selle eest raha küsiks, öeldakse talle, et "Meil järjekord ukse taga olemas...". Kokku töötasime 81 tundi, millest 12,5 tundi olid 50%-ga tasustatud (ületunnid ja nädalavahetus). Teenisin 8 päevaga eesti 90 päeva palga.

See nädal on tundide poolest natuke niru. Ega siis looduse vastu ei saa, kui sajab ja lubab sadu, mõjutab see meie plaane. Gindie's näiteks sadas laupäeval nii palju, et rekkad ei saa siin mitu päeva enam ligi, viljahunniku kõrval on maapind pehme. Kui oleks pidev paduvihm, siis oleks meil vaba päev. Meie ülemus Marty aga üritab meile ikka tunde saada. Taevas on küll pilves ja kohati tuleb uduvihma, aga töötada saab. 

Praegu oleme käinud Springsure's tööl. Täna näiteks niitsin tavalise muruniidukiga muru, kohati ka 40-50 cm pikkust heina, Markus trimmerdas. Marty ütles ka meile, et me teeme 5 tunniga rohkem tööd kui uus-meremaalane kahe päevaga. Tundub, et ta on meiega rahul, oskame tööd teha ja kui vaja, siis nalja ka. Eile oli üks tööülesannetest viljahunniku presendi pealt vee ära ajamine. Võtsime harjad-luuad kätte ja hakkasime vett maha lükkama. Küll see oli lõbus töö, nagu oleks väiksed lapsed. Ehitasin omale kanaleid ja tegin labidaga väikse oja, et vesi kenasti ära voolaks. Nii lõbus!

Gindie

Tehtud ja tegemata

Mänguaeg

Mandariinipuu, veel toored mandakad.
Homme veel tööle ja siis nädalavahetus on vaba.

No comments:

Post a Comment