Sydney

Sydney

25 April 2013

Kui juba juhtub, siis täiega

See nädal pole olnud kõige produktiivsem:

1) Mu arvuti läks katki, ajasin mahla peale 
2) Markus jäi haigeks
3) Meie toa ukse välimine nupp tuli ära
4) Me saime neli vaba päeva
5) Meie kanalisatsioonitoru läks umbe


Lähemalt siis...Arvutist kirjutasin eelmises postituses. Käisime juba uusi mudeleid linnas vaatamas ka, aga siis võtsin eestlaste soovitusi kuulda, et lase mitu päeva kuivada. Nii tegimegi ja korda ta sai. Praegu klaviatuur ei tööta. Laenasin siit kontorist klaviatuuri ja panin selle oma 10 tollisele läpakale taha. Nüüd tuleb Ebayst uus klaviatuur tellida ja selle saab 20 dollariga, kõik muud asjad on hetkel töökorras. Kõige odavama läpaka oleks siit saanud kusagil 400 dollari eest.

Markus sai tööl vist külmetada...Noh ega siin tegelikult ju külm ei ole. Päeval on 30 kraadi sooja, töötasime väljas päikse käes ilma ühegi pilveta. Väga väga palav oli! Enne tööpäeva lõppu tulid aga mägede tagant tumesinised pilved ja koos sellega korralik torm ehk vihm, tugev tuul ja äike. Sõit koju oli päris ekstreemne, vahepeal ei näinud mitte midagi. Koju jõudes olid meie väljas olnud asjad kõik laiali lendanud.

Tegin paar videot ka, klikkige peale ja vaadake:
 Video 1
 Video 2

Õhtul oli Markusel külmavärinad, näost roosa, silmad punased, keha kuum ja jala peal üks punane laik. Mõtlesime, et ta sai vaablaselt sutsata. Järgmine päev läksime tööle, Markus jäi koju. Kui Martyle rääkisin, mis tal viga on, oli ta kohe mures. Tema arvas, et Markusel on vaablase või mõne muu looma hammustusest mingi reaktsioon tekkinud. Ta tegi paar kõnet ja siis ta ütles mulle, et ma helistaks Markusele, et ta 20 minuti pärast valmis oleks, sest talle saadeti auto järgi. Ta viidi haigla kiirabiosakonda, kus tal läks kokku vist 3 tundi koos ootamistega. Õnneks midagi hullu siiski ei olnud, vaid külmetus. 

Neljapäeval ehk täna on Austraalias Anzac day, mis on riigipüha. Kuna riigipühal tuleb töötajatele maksta pooleteistkordset tunnitasu, siis enamus inimesi sel päeval ei tööta. Kurb on veel see, et reede anti meile ka vabaks, ehk siis meil on kokku neli vaba päeva. Mine või hulluks! :D See nädal tuli ainult 19 tundi. Praegu on tööd vähem, aga millegipärast on inimesi juurde võetud ehk praegu pole lootust palju tunde saada. 

Väike plaan on meil rahvusparki minna, et aega mõistlikult ära kasutada. Kõik oleneb aga sellest, kui kiiresti noormees siin terveks saab. Ahjaa...Meie välisuksega on siis nii, et kui kedagi toas ei ole, siis ust kinni ei saa panna, muidu enam lahti ei saa. Küll me midagi välja mõtleme.

Musta töö rubriik. Eile peale tööd tahtsime pessu minna, aga mitte üks piisk vett ei läinud sinna kuhu ta minema peab - kanalisatsioonitorusse. Meil dušinurgas on lihtsalt väike auk ja sealt tuleb toru, mis läheb üle meie õue põllu äärde ja sealt tuleb kõik pesuvesi välja. Käisime eile linnas torusiili ostmas, proovisime traadiga sorkides ummistust likvideerida, toru vastu maad visata jms, aga ei midagi. Hommikul uue hooga... Katu hakkas samasid vahendeid kasutama ja mässas selle toruga ning kui ta vannituppa jõudis, oli seal üks paisunud konnalaip, kes ei lõhnanud just kõige meeldivamalt. No seda ma arvasin. Meil on igal õhtul mitu konna vannitoas, ju nad peidavad end seal torus päeva ajal. 

Ettevalmistused maandumiseks
Pole hullu midagi, egas kõik päevad pole vennad. Eelmine nädalavahetus saime vähemalt kaamlisõidu tehtud, see maksis 5 dollarit. Seega Egiptusesse ei pea enam minema. Põhimõtteliselt hoidsin 400 eur kokku :)




No comments:

Post a Comment