Sydney

Sydney

08 April 2013

Tagasi töölainel


Laupäeval oli tööl päris kiire. Esiteks olime viie asemel kolmekesi. Tavaliselt oleme kolmekesi eestlased, siis boss Marty ja uus-meremaallane Abe. Laupäeval aga mina, Markus ja Marty. Pidime kiiresti viljahunnikult katte maha saama, konveierid ja generaatori paika panema, et rekkate saabumiseks oleks kõik valmis. Kuna hunniku külgedel oli väga palju mädanenud herneid saime umbes 12 tonni jagu häid ja halbu herneid kolmekesi kühveldatud. Kõigepealt võtame nii palju häid herneid, kui saab ning kui tuleb mädanenud osa, siis laaduriga võetakse nii palju kui saab, ülejäänud labidaga. Vot see oli alles karm töö! Motiveeriv on aga see, et nädalavahetusel saame tunnipalgale 50% juurde.
Pühapäeval jäi tee peale...

Mitte kõige pisem masin
Pühapäeval oli meie vaba päev, siiski ärkasime Markusega kell 7 hommikul üles! Mina sundisin end natuke edasi magama, tema hakkas arvutis surfama. Plaanisime muidugi asjalikud olla vabal päeval, aga ilm oli pilves ja lubas sadu. Käisime korra linnas toitu ostmas ja tankimas. Koju tulles pesime tööriided ära ja hakkasime süüa tegema. Sõime praekartulid ära ja siis hakkasime uuesti süüa tegema - kartulisalatit. Siin saa täitsa eestipärase maitsega hapukurki osta, mis on hea uudis. Hapukoore või majoneesiga panime natuke pange, pole päris "see", aga siiski ligilähedal. 

Külaline köögis
Esmaspäeval läksime esimest korda uuele tööplatsile, Springsure linna. See on siit 44 km kaugusel.  Mida lähemale sellele linnale jõuad, seda mägisemaks maastik läheb. Enne linna on pisike rahvuspark, kuhu meil on plaan minna matkama. Tänane tööpäev oli vastupidiselt eelmise nädala lõpule rahulik. Hommikul näitas Marty meile tööplatsi. Nende tööplatsil on mandariinipuu, kus olid rohelised viljad peal. Nägime suuremaid ja väiksemaid kängurusid ringi liikumas. 

Markus pidi trimmerdama hakkama, seal oli kõige lühem rohi vist 30 cm. Meie Katuga pidime jälle koristama hakkama, kõigepealt WC-d, siis laoruumides linnukaka ära puhastama ja pärast laoruumides viljaterade kokku pühkimine. Kui auditid peale tulevad, siis ei tohiks kuskil kakat olla ega viljateri tühjades salvedes. Töötasime kokku 10 tundi, aga nii suurt väsimust ei tunne, kui tavaliselt. Peale tööd sõitsime tagasi koju Gindiesse, siin kohtasime jälle ühte Graincorpi asjapulka Jennyt. Tema töötab Emeraldis ja rääkis, et siin oli eelmise viljalõikuse hooajal 5 eestlast ja neile eestlased väga meeldisid. Hoiame lippu kõrgel!

No comments:

Post a Comment