Sydney

Sydney

02 April 2013

Kolisime Gindiesse

Eile kolisime Gindisse ja käisime kinos koguperemultifilmi "The Groodsi" vaatamas. Väga naljakas oli, soovitan vaatama minna. Siinne kino on nagu Kuresaare Linnateatri väiksemat möötu saal koos Valjala Rahvamaja vana mööbliga. Ostsime linnast kärutäie süüa-juua, et ei peaks linna sõitma iga päev. Esmaspäeval olime kõik teisipäeva ootuses, tahtsime tööle tagasi minna. Gindie's elades oleme avastanud ühe suure miinuse - putukad. Esiteks olid meil konnad vetsupotis, siis õhtul tulevad prussakad vannituppa-WC-sse ja neid on igas suuruses, siis on veel väga mitut sorti putukaid, kes meie magamistuppa ja kööki sisse hiilivad. Ööhh. Ühe kodulooma saime ka - üks koer, kes oli terve päeva siin, õhtul, öösel ja hommikul ka, kutsume teda Tiki-ks. 


Täna, teisipäeval, alustasime tööd nagu ikka kell 7 hommikul. Täna tuli suur viljahunnik "avada", sest 5 suurt rekkat tulid vilja ära viima. Selleks oli vaja asi ettevalmistada. Käisime Katuga näiteks silo otsas koos meie Gindie mänedzeriga, imesime tolmuimejaga seal torudest vana maisi ära. Marty ütles, et kui ei julge või ei taha, siis üles ei tule. Vaade oli muidugi super, järv paistis ka ära. Meie eriprojekt oli ka kuuri koristus, ülemusele meie eelmine töö meeldis ja nüüd tahtis kuuri ka korda teha. 

Parempoolne hunnik oli täna huviorbiidis - kikerherned



Markus sai täna jälle trimmerdada, siis ta pidi linna Emeraldi platsile minema, sest tuli välja, et meie laaduril ja generaatori kütus oli otsas; lisaks oli vaja mingisugust spray-d viljatünnide puhastamiseks. Meie ülemus soovitas tal minna ka kontorisse ja nõuda sealt igasugu vahendeid, mis meil siin vaja võiks minna. Markus võttis suure tuubi päiksekaitsekreemi, putukatõrjevahendit, puhastusvahendeid jms. 

Ma arvan, et Eestis nimetatakse neid viljakonveieriks
Peale lõunat töötasime koos, valmistasime kõike vilja vedamiseks ette. Kella 2 paiku hakkasid rekkad vilja järele tulema. Saime siis näha, kuidas see käib. Kõigepealt tuli viljahunnikul kate maha võtta, siis laaduriga ajati viljakonveierid paika, siis pidi laadur kopaga viljakonveieri juurde suured viljahunnikud tassima ja üks inimene pidi viljakonveieri nuppu vajutama. Enne sõidab rekka paika ja siis pannakse nupp tööle. Viljakonveier on selline masin, mille üks ots on maapinnal ja kust vili läheb sisse ja masin siis ajab vilja toru mööda üles rekka haagisesse. Kuna vili koguaeg kahaneb, peab üks mees kopaga koguaeg seda viljahunnikut täitma.

Nupumees Markus

Kopamees jälgib, et "auk" oleks koguaeg vilja täis.
Kui rekka on täis, läheb ta kaalusillale (weighbridge), kus kaalutakse masin üle. Kui on liiga vähe, siis tuleb masin tagasi. Kui on liiga palju, tuleb ka tagasi ja siis haagise taga tehakse mingi väiksem luuk lahti ja lastakse vili laaduri kopa sisse. Siis jälle kaalusillale, kuhu lähedki nii kaua kuni kõik korras on. Seal võetakse veel proove ka, kas vili on sobilik. Täna oli meil 5 kolme haagisega rekkat (siin nimetatakse neid Road Train ehk maanteerong) ja homme pidi olema 15. Täna alustasime tööd 7st ja lõpetasime 6:15. Siis kiire dušš, korralik õhtusöök ja nüüd kell 9 tundub, et kohe vajun magama ära. 


No comments:

Post a Comment