Sydney

Sydney

31 March 2013

Eestlased!

Hommikul panime osad asjad juba kokku, mida plaanisime Gindie'sse ära viia. Tassisime just asju autosse, kui üks eestlane meile helistas (numbrid ja info saime läbi "Eestlased Austraalias" kommuunile Facebookis). Nemad olid just meie karavanpargi juures ja tulid meid üle kaema. Tegime väikse tutvustusringi ja leppisime kokku, et näeme järve ääres.

Meie tegime väikse šopingutuuri. Ostsime ära tekid-padjad-linad-padjapüürid-rätikud-poti-panni jms. Kui te arvate, et see nüüd palju maksis, siis oo ei. Läks kusagil 3 tunni palk, muidugi ostsime kõige odavamad asjad ka. Üks kandalanae soovitas meil osta valgendajat, et seda panna WC-potti, siis pidid konnad ära kaduma. Ma eelmine kord lasin potti tavalist WC puhastusvahendit ja seekord oligi üks laip ulpimas. Sorry küll konnad, aga seal, kus olete teie, on ka maod. 

Kui me oma kola Gindie'sse ära viisime ja potti valgendajat lasime, asusime jälle järve äärde sõitma. Olime siis koos veel kolme eestlasega (kokku oli kuus minu, Markuse ja Katuga), üks paarike, kes töötavad lehmafarmis ja üks noormees ka farmist. Rääkisime nendega juttu, jõime ja sõime. Ühel hetkel läksid neli neist WC-sse ja kuna nad kõik omavahel eesti keelt rääkisid ja möödusid veel ühest eestlaste seltskonnast saime veel sõpru juurde (kokku koos meiega 10). Kutsusime neid ka enda juurde ja hakkasime siis uurima, kes kust pärit on, mida teeb jne.

"Kuskil miskit toimub, eestlased..."
Nemad neli töötavad puuvillafarmis, mis on täpselt meie naaber Emeraldi töökohas. Selge. Siis tuli veel välja, et ühe tüübiga on meil 9 ühist tuttavat. Noh näiteks ta käis mu venna, paralleelklassivenna ja venna hea sõbraga koos sõjaväes; lisaks käisime ühes koolis, tema klassis oli mitu ühist tuttavat jne ehk siis saaremaa poiss. On ikka väike maailm....ja juttu jätkus kauemaks.

Kuna meie oleme juba 5 kuud Aussis olnud ja vähe eestlastega kokku puutunud, oli üle pika aja väga vahva. Esiteks juba seetõttu, et sa saad rääkida ilma, et sa pead mõtlema, kuidas laused inglise keeles on või et mis see või too sõna tähendab. Tore on küll keelt harjutada, aga tänane päev oli kui puhkus ajule. Markusel väga keelega probleeme ei ole, tema saab meist kõige paremini aru. 

No comments:

Post a Comment