Sydney

Sydney

26 March 2013

Esimene farmipäev kirjas!


Esimene tööpäev Graincorpis kujunes järgmiselt: kogunesime 7-ks kontori juurde. Seal inimesed tegid suitsu ja ajasid juttu umbes veerand tundi. Meie pidime ühe ülemusega minema Gindie tööplatsile, aga reaalselt sinna jõudsime alles 2 tundi peale tööpäeva algust. Siin ikka osatakse asju venitada, hommikul iga nurga peal on vaja väike jutt teha kellegiga. Siis unustatakse asju maha ja sõidetakse edasi tagasi. Lisaks olid ka kontori võtmed kadunud, neid oli vaja Gindie platsi jaoks. Pole hullu, tund ju jookseb.



Platsil oli fookuses suur kikerhernehunnik, mis oli presendiga kaetud. Sinna olid augud sisse tekkinud ja need paigati teibiga ära. Linnud olid aga hakanud seda teipi nokkima ja augud tulid sisse osadesse kohtadesse, lisaks oli present helesinine ja teip must, nii et meie töö oli 
1) augud teibiga katta
2) teip paksult valge värviga kattta
Põhirõhk oli siis kaitsta presenti lindude eest. Meil Katuga oli tööd pea terveks päevaks. Päris vahva oli, kui hunniku otsa ronid, siis kergelt tuul loperdas ja herned vajusid. Muidugi määrisime end juba ära ka, aga eks need tööriided ongi hooramiseks.

Markus töötas rohkem ülemusega. Nad pidid presendi pealt mullavalle eemaldama. Kui me Katuga saime valmis, aitasime ka. Hunniku pealt tõmmati present eemale ja osadesse kohtadesse oli sattunud vesi, seal olid kikerherned, mis olid mädanema läinud. Need tuli ära eemaldada nii palju kui võimalik. Ülemus mõllas kopaga, meie olime labida ja luuaga vastu. Töö polnud raske, hea oli vahelduseks füüsilist teha. Ainuke asi on päike, see läheb ikka kuumaks ja siis on tööviljakus kahanev. Homme peame rohkem vedelikku kaasa võtma ja päiksekreem on vajalik. Mina kasutasin ja ei põlenud kuskilt ära, Markusel on rekkamehe päevitus.



Kella viieks olime tagasi linnas ehk tööpäev kestis 10 tundi, kaks pausi olid sees. 

3 comments:

  1. Aga palju ka siis tunnis maksavad :p?

    ReplyDelete
  2. Peaks olema kusagil 25 dollari kanti, iga aasta on kuskil 3-4% palgatõus ja see kinnitatakse paari nädala jooksul ära :)

    ReplyDelete
  3. Njaa.. seda meil siin saaremaise orjatõõ palgaga võrrelda lihtsalt ei saa.. :p ka plaanis 3kesi kui hästi läheb augustis austraalia poole teele asuda. :p Väga kasulikku lugemist on tänu sinule, ja viitsimisele. :) Aitääh!

    ReplyDelete