Sydney

Sydney

25 March 2013

Graincorp


Hommikul kell 9.00 olime Emeraldis Graincorpi kontoris. Meid saadeti konverentsiruumi, seal paluti lugeda ühte raamatut, mis rääkis firma visioonist, ohutusnõuetest jms. Kõige tähtsam lause oli järgnev: Mitte üksi töö ei ole nii kiire, et poleks aega seda ohutult teha. Põhiliselt rääkis Phil meile tund aega ohutusnõuetest. Kui näed kuskil silti Oht, siis ei tohi sinna lähedale minna ega midagi näppida. Üleüldse ei tohi siltidele lähedale minna. Kui midagi teha ei oska või pole treenitud, siis öeldi, et kui keegi käseb teha, siis ütled, et sind pole välja treenitud ja sa ei tohi teha. Päris rangelt öeldi, et kui ei oska, siis ei tee midagi. Tuleb siis keegi teine kutsuda, kes näitab ja õpetab. 

Muide meil pole siiamaani õrna aimu ka, mis me tegema hakkame. Täna allkirjastasime pabereid jms, pärast üks tüüp tiirutas meid platsil ringi, näitas, kus miski asub. Seal olid siis silod, suured laohooned, suured presendiga kaetud viljahunnikud, kaalusild. Päris paljud suured rekkad olid täna kohal valmis laadimiseks. Siin nimetatakse neid Road Train ehk teerong. 

Platsil peab alati kiiver peas olema (selle tohib ära võtta ainult autos või kontoris), helkurvest või helkuriribaga pluus, kaitseprillid ja turvasaapad. Kõik peale saabaste anti meile kaasa. Lisaks olid kotis veel kõrvatropid, kindad, päikseprillid, kindaklambrid. Pärast seda öeldi meile, et peame homme minema Gindie'le tööle, see on siit 22 km eemal. Öeldi, et enamasti nad töötavad esmaspäevast reedeni, aga kui nelja nädala pärast, kui vili on valmis, töötame 7 päeva nädalas. Palganumbrid olid paremad, kui eelmises  töökohas, siin makstakse ületunnid ka välja.

Pärast käisime ümbruskonnas ringi luusimas. Siin on üks suur järv Maraboon, kus ujumas käisime. Nägime rohu peal ja vees kilpkonnasid. Ilus koht oli. Homme kell 7 lähme kontorisse ja sealt edasi platsile. Eks näeme, mis saama hakkab.

Järv on Gindie platsi lähedal




No comments:

Post a Comment