Sydney

Sydney

27 March 2013

Teine päev

Kogunesime kella 7-ks Gindie platsile, mis on meie kodulinnast kuskil 22 km kaugusel. Platsil esimese asjana kobisime kontorisse, kus panime oma tööpäeva alguse kirja. Sealne mees Marty rääkis meile huvitavaid asju. Näiteks et igal hommikul on Toolbox Talk ehk selline väike jutuajamine, kus räägitakse, mis on tänased tööülesanded ja nendega kaasnevad ohud. Markuse töö oli trimmerdamine.

Minu ja Katrina ülesanne oli platsil olevate presentide kokku lappimine. Välja arvatud need väga suured, selleks pidi mitut inimest vaja olema. Meil kõige suurem oli ehk 30 meetrit pikk ja enamus 1-3 meetrit laiad. Marty näitas meile ette, kuidas peab tegema. Tema arust pidi see meil enam-vähem päeva töö olema (8 tunni jagu), aga me saime kolme tunniga valmis. Ei ütleks, et oleks kiirustanud, ei oska ikka tööluusi teha või nad alahindavad eesti naisi. Marty rääkis, et siin võib kohata väga palju pruunmadusid, palus meil ettevaatlik olla. Lisaks käskis päiksekaitsekreemi panna, sest päeval läheb päike päris kuumaks. Ööd ja hommikud on juba jahedamad.

Tammi juures
Marty ütles, et kui meil aega üle jääb, siis võime kööki koristada, sest me ütlesime, et kui nad selle koha korda teevad, siis me võiksime seal elada. See on siis see sama koht, kuhu me esimese päeva õhtul tulime. Seal on ka Gindie platsi ainus WC, seega oleme konnadega rohkem sõbraks saanud. Eks harjub ikka kõigega. Täna tegime köögi ikka väga korda, sinna pannakse uus pliit ka ja see vist on lausa meie jaoks sinna toodud. Seal elades säästaks raha... Pealegi öeldi, et lõikuse ajal on tööd nii palju, et ilmselt töötame 15 tundi päevas, siis ei jõuagi muud teha kui ainult dušš-söök ja magama. Milleks siis maksta elukoha eest? 

Vaatasime täna isegi poest, et kui ostaks endale tekid-padjad-linad-potid ja pannid, läheks see maksma meile kuskil 4 tunni palga. Siin on mingi JYSKY taoline pood, kus on väga  odavad majapidamistarbed, riided jne, näiteks ujumispüksid sain 2 dollariga, t-särgi 4 dollariga. See on umbes viiendik mu tunnipalgast. Eestis küll nii odavalt asju ei saaks. Supermarketites on ka head diilid, näiteks kui muidu 1,25 liitrine karastusjook maksab neli daala, siis tuleb kampaania, kust saad neli sellist osta 5 dollariga. Ja nii ongi!

Homme jälle seitsmeks tööle ja siis tuleb vist neli vaba päeva, sest siin on suured pühad. Siis saame hakata linna uudistama, laupäeval on kusagil rodeo, mida tahame vaatama minna.

No comments:

Post a Comment