Sydney

Sydney

06 March 2013

NZ: Reisijutt nr 7 – jõudsime põhjasaarele


Hommikul kell 10:30 läks meil laev Pictonist Wellingtoni, sõit kestis kokku 3 tundi ja maksis kuskil 300 dollarit koos autoga. Wellington on Uus-Meremaa pealinn ja ainus asi, mida me seal külastasime oli Rahvusmuuseum (tasuta sissepääs) ja McDonald’s. Kuna meie reisi põhieesmärk oli keskenduda loodusele, siis linnadele suurt rõhku me ei pannud. Rahvusmuusemit soovitati igal pool külastada ja kohale jõudes saad ise aru ka miks. Ütleme nii, et meie oli seal peaaegu kaks tundi ja selle ajaga ei jõudnud me esimest korrust isegi lõpuni näha. Meie nägime Uus-Meremaal elavaid loomi, nende skelette (sinivaalad on ikka tohutusuured), kivimeid, maooride kunsti jne. Kõige rohkem aga pakkus huvi vulkaanid, looduskatastroofid, maavärinad jne.

Sinivaala skelett

Markus koos trollidega

Iga osakond oli eraldi selle jaoks kujundatud. Paljudes kohtades sai näha lühifilme kas teleri suurusel ekraanil või eraldi kino-laadses toas. Pildid ja tekstid olid väga informatiivsed, huvitavad ja lühikesed. Palju oli makette ja ka tõepäraseid asju, nt laavakivid jne. See on tõesti koht, kuhu tasub turistil minna. Kuna parkimise võtsime vaid kaheks tunniks, siis ei teagi, mis järgnevatel korrustel näha sai.

Edasi oli vaja sõita nii kaua kui võimalik. Enamasti tähendab see, et kusagil 8ni õhtul, sest peale seda on enamus majutuskohtades vastuvõtud suletud ja nii on raske öömaja leida. Jõudsime Ohakune nimelisse linna, mis on millegipärast kuulus porgandite pärast. Saime soodsa majutuse kolmeses toas hinnaga 25 dollarit nägu. Tuba oli päris pisike, aga polnud hullu. Ohakune linn on talvel ilmselt populaarne suusatajate seas. Praegu tundus linn olevat pisut välja surnud (nagu Eestis turismilinnad talvel).

Hommikul avastasin, et olen päris mitmest kohast ära söödud. Kaelal, kätel ja seljal on osades kohtades punased punnid. Ilmselt öösel oli mingisugune putukas mu kallal käinud. Markus ja Katrinal pole mitte midagi, seega vist kirbud ei ole. Vaatame, mis homne päev toob.

No comments:

Post a Comment