Sydney

Sydney

18 March 2013

Püha Patriku päev


Eile, 17. märts oli Austraalias Püha Patriku päev, mis on rohkem Iiri kultuuri püha. Eile olime Cairnsi Laguuni ehk sisebasseini juures, päevitasime ja ujusime. Seal oli tohutult rahvast, mingisugune bänd mängis taustaks. Oli päris vahva. Sooja oli 33 kraadi. Enam mina ilma kaitsekreemita päevitama ei lähe, siin on ka 20 minutiga võimalik päikesepõletus endale saada ja ka päiksekreemiga, kui liiga tihti ei kreemita. Markust kreemitan vägisi,sellised väljendid nagu "Ei, ma olen mees" enam ei loe, ta on enne palju kordi ära põlenud. Tegelikult peab ikka tõsiselt asja võtma, aussis on nahavähk number üks suremise põhjusi, UV tase on siin ekstreemne nagu tablood rannas näitavad.

Õhtul oli meie hostelis väike grillipidu. Maksime 10 dollarit ja saime süüa nii palju kui jaksasime. Laual oli kotletid, grillvorstid, grill steik ja kana, salateid, kartulit jne. Ega siin kuumas ei jaksa palju süüagi, rohkem panustame joogile. Vesi muide siin väga ei aita, kuna kuumus on nii suur, siis karastusjoogid jms on paremad, annavad ajule natuke suhkurt ja energiat ka. Meie uus lemmik on Bundabergi Ginger Beer ehk ingveriõlu, me joome alkovaba. Väga hea karastus.

Jõime helerohelist guuni


Dresscode oli roheline



















Rahvuslik koosseis oli vägev: 3 eestlast, 3 islandlannat, 4 sakslast, 2 inglast (Walesist), 2 austraallast, 1 itaallane. Islandi tüdrukutega oli nii, et koguaeg kuulasime kuidas nad omavahel rääkisid ja siis me mõtlesime, mis keelt nad räägivad. Kuna nad olid kõik heleda ja juuste ning siniste silmadega, olime kindlad, et nad on Euroopast. Samas ükski keel polnud nende keelele sarnane. Siis küsisime ja vastuseks oli Island. Me pole kordagi seda rahvust kohanud ja olime nad täitsa ära unustanud. Nemad teevad mingit 3 kuu pikkust trippi, olid juba Tais ja Balil ära käinud, homme Sydneysse ja sealt edasi Uus-Meremaale.

Tutvusime ka ühe inglasega, kes on Walesist pärit. Ta rääkis hetkeks meie soovil oma aktsendiga inglise keelt ja no me ei saanud mitte mõhkugi aru, ainult mingi schh, schh oli igal pool. Siis uurisin, et mis ta Inglismaal teeb. Vastas: CSI. Meil suud lahti ja silmad suured. Markus küsis ka, et kas on siis kõik nii nagu telekas. Tüüp rääkis muidugi et ei ole, telekas asi liiga lihtsaks tehtud. Tema töö oli siis minna kuriteopaigale ja asitõendeid korjata (sõrmejälgi võtta jms). Pidi olema nii päeva kui öövahetusi. Ta ise on 26, otse koolist läks tööle, aga ütles ka, et oleks tahtnud reisima minna, aga kuna nii hea koht oli, ei saa loobuda ka.

Kokkuvõttes oli hea päev, saime päeval lõõgastuda, õhtul korralikult süüa, uute rahvustega tutvuda ja sai palju nalja.

No comments:

Post a Comment