Sydney

Sydney

20 March 2013

Nüüdsest siis neljal rattal

Üleeile mõtlesime, et rendime endale auto ja lähme farmidesse tööd küsima. Järgmiseks päevaks polnud aga ühtegi autot pakkuda ja kui oleks, oleks hind olnud nädalaks kuskil 500 dollarit tavaline auto, buss oli 850, selles oleks saanud ka magada. Hakkasime kalkuleerima ja mõtlema. Esiteks enamus farmid tahavad, et sul on oma transport ja rendihinnad on päris kallid, pane natuke juurde ja saadki auto. Nii me siis tegimegi. Valisime Gumtree (soov.ee taoliselt lehelt) kodukalt sobiva ja hea hinnaga auto välja. Järgmine päev läksime vaatama.

meie esimene auto, osalus 33,33%
Autoks oli Hyundai Lantra Sportswagon (1999) ja tegime korraliku tiiru. Meid oli kokku viis: Markus, mina, Katu ja auto vanad omanikud - noored sakslased. Tiirutasime siis linnas ja maanteel, et ikka näha, kuidas pidurid töötavad, kas käigud kenasti sisse lähevad, kiirendus jms. Mootoriasjadest me muidugi midagi ei jaganud, aga auto paistis kenasti töötavat ja seest nägi ka korralik välja. Nemad kusjuures ostsid auto selleks, et teha 2,5 kuulist trippi ja nii oli odavam auto osta kui rentida (rent oli kuskil 5500 dollarit). Tegime neile pakkumiseks 2600 dollarit, müügis oli 2800-ga. Mõtlesime, et peab ikka tingima ka, kasvõi niisama. Üks kumm oli natuke töss, aga selle lasime pärast tanklas täis. Selge, ost tehtud.

Täna käis Markus auto ülevaatusel ehk kohalikus keeles RWC, see oli neil lõppenud 2 nädalat tagasi. Meie hosteli omanik ütles, et need tüübid alati leiavad mingi vea ja aussis muide täitsa oleneb kauaks see ülevaatus kestab, konkreetne firma tegi näiteks kaheks kuuks ja auto endised omanikud tegid iga kuu. Peame hakkama nüüd neid asju rohkem uurima. Muud paberid olid kenasti korras, nemad olid sinna juba rohkem raha hakkama pannud. Täna öeldi, et meil tuleb paar pirni ära vahetada, esituled ära poleerida ja paar asja on veel, mida ma ei saa kirjutada, sest ma ei saanud päris täpselt aru, millest jutt käib. Hahaa....aga pidi minema kuskil 300-500 daala. Tagantjärgi tarkus, tegelikult kui autol pole RWC-d, siis võiks koos vana omanikuga sinna minna ja siis juba näha, mis seisus auto on. Kui on pisivead, siis saaks ilmselt autohinnast alla vms.

No comments:

Post a Comment