Sydney

Sydney

10 March 2013

NZ: Reisijutt nr 10 - maooride küla Rotoruas ja geiser

Oleme omadega juba Rotorua nimelises kohas, kus käisime Maooride (Uus-Meremaa põlisrahvas, välimuselt meenutavaid hawailasi) külas. Kes soovis, võis liituda ka giidi-grupiga (hind ei kallinenud), mida meie tegimegi. Tema rääkis meile, kuidas siis maoorid vanasti ja osaliselt ka praegu elavad. Kuna seal külas oli ka kuumaveeallikaid, siis olid nad teinud endale ristkülikukujulised välivannid, kus nad end pesemas käivad, kasutades looduslikku termaalvett. Toitu soendatakse samuti kuumaveeallikates, nägime ühes allikas maisi näiteks.


Kuumaveeallikas, kus maisi keedetakse

Vannid, kus maoorid pesemas käivad

Taim, millest nööri tehakse

Geiser Te Puia purskas

Maooride tants


Lõuna ajal oli võimalus minna maooride tantsu vaatama ja näha geisrit purskamas. Te Puia nimeline geiser purskab keskmiselt kaks korda tunnis. Meie nägime seda ehk paarisaja meetri kauguselt, aga purse oli üpris tugev, nii et saime tunda kerget uduvihma. Peale seda alustasime teekonda viimase sihtkoha – Aucklandi linnani.


Fänn klaab

Mulksuvad mudaaugud

Loominguline mõtlemine ehk pesupäev Aucklandis

Punased punnid, mis mul paar päeva tagasi tekkisid on siiani alles. Kuna Markusel ja Katrinal ei ole mitte ühtegi, siis kahtlustame, et ehk on miski allerigia tekkinud millegi vastu. Hetkel on kõige rohkem punne paremal käel ja alaseljal. Kui asi ei parane, siis lähen Aussis arsti juurde. 

No comments:

Post a Comment