Sydney

Sydney

15 August 2014

Meil sajab vihma!

Nii suur vihmapilv!


Teisipäeval saime endale vaba päeva. Mõtlesime, et kasutame seda asjalikult ära, sest terve nädalavahetuse olime ju kodus. Käisime Emeraldis pangas, et suurem osa kogutud rahast eesti arvele saata, juhuks kui kurss paremaks läheb, siis saab vaid ühe klikiga Eesti kontol raha eurodeks vahetada.

Pangas meid juhatati kolme kohta, aga ütlesime, et tahame rahvusvahelist ülekannet teha, seega lõpuks jõudsime kellegi kontorisse, et asja rahulikult ja mugavalt saaks teha. Enne olime kõik andmed ilusasti paberile kirja pannud, mida vaja läheb (Panga nimi, panga aadress, meie rahvusvaheline konto number, panga kood jne). Tädi arvuti ekraan oli meie poole, seega nägime, mis ühe ülekande tegemiseks oli vaja teha. Pidevalt tekkis ekraanile mitmeid küsimusi, nt "Kas olete ikka kindel, et soovite saata Austraalia dollareid Eestisse?". Siis oli veel vaja kahel korral juhatajat, et tema tuleks ja oma kaardi arvutist läbi lööks, mida on vaja suuremate summade puhul. Kokku võttis üle poole tunni kahe peale ära. Õhtul oli minul juba raha arvel, Markusel oli järgmise päeva lõunaks raha arvel. (minul Swedbank, Markusel SEB). Teenustasuks küsis Commonwealth 30 dollarit ja Markusel oli veel lisaks natuke üle 10 Euri SEB poolt ära võetud. Aga see pidigi pangast olenema. 

Peale seda käisime Emeraldi turismi infopunktis, kus me aasta tagasi käisime. Eelmine aasta viskasin kõik oma brošüürid ära, sest ei uskunud, et me kunagi siia tagasi tahaks tulla :D. Meil on plaanis varsti kaks nädalat puhata ja selleks tahtsin natuke lisainfot saada. Nüüd jälle kuue ajakirja võrra rikkam ja väike reisiplaan on juba koos :)

Kookaburra

Edasi tegime peatuse Emeraldi botaanikaaias, kuhu me ka ainult ühe korra oleme sattunud. Tegime lõunapausi looduse keskel ja kohe tuli meie lemmik lind kookaburra (hääldatakse kukkaparra) oksale uudistama. Siit lingilt leiate ühe minutilise video kookaburra "häälitsusest". Päris äge, eksju? Pärast tegime lühikese jalutuskäigu ka, aga praegu on kõik nii kuiv, ei olnud niii ilus.

Kolmapäev, neljapäev ja reede olime taas tööl. Reedel ainult 5 tundi, sest vihma hakkas juba hommikul sadama. Tavaliselt töötame kella üheni reedeti, aga 12-ks sai meil koristustöö kuuris valmis ja ülejäänud asjad olid kinni kaetud või juba märjad, nii et ei saanudki muud teha.

Eile tuli üks eesti poiss meile külla, kes siin lähedal töötab. Harvesti ajal oli mõlemil koguaeg kiire, aga täna ta läks ära, nii et pidime ikka kokku saama. Oli tore vahelduseks eesti keelt rääkida mõne kolmanda inimesega :D Eelmine aasta oli siin koguni 7 eestlast ühel ajal!

Capellas sadas viimati juuni alguses ja kõik on tõesti väga kuiv siin. Eile lubas juba vihma ja me Markusega olime nii õhinas. Täna siis lõpuks hakkas kallama ja nüüd on mitu tundi juba sadanud. Praegu on 13.6 mm alla tulnud ja lubab 20-40 mm täna. Vähemalt muru enam kastma ei pea natuke aega :) Meil oli muidu plaan see nädalavahetus telkima minna, aga kallab igal pool ja vihmaga ongi mõnus kodus teki all olla :)




Hea uudis veel see, et üks farmer tõi meile tänutäheks hea töö eest kaks kasti õlut ja mulle kaks veini. Üks on mu lemmik piirkonnast ka - Marlborough Uus-Meremaa. Need on kergelt sõstramaitselised veinid, väga head. Veel lahti pole teinud, aga meeldiv üllatus siiski :)

Töö kohta ka midagi rohkem räägitud ei ole. Seega lähme uuel nädalal ikka tööle ja vaatame, mis saab. Tuleb vist paar väljalaadimist, mis on hea, sest tundub, et tööd hakkavad kohati otsa saama siin.






Kodu ja tööõu. Ja see pildil on veel kastetud muru!



No comments:

Post a Comment