Sydney

Sydney

24 August 2014

Multikultuuri festival ning töö sai otsa!

Multikultuuri Festival, mida iga aasta külastab umbes 5000 inimest.


Eelmine nädal algas päris toredalt. Pidime silodest vilja punkrile saatma ja seda tehti siis nii, et kahest silost korraga toimus väljavedu. Mina olin ühe silo juures rekkat laadimas ning teine inimene teise silo juures. Kuulsime, et päris palju vilja pidi veel sees olema ja mõtlesime kohe, et nüüd on töö selleks nädalaks garanteeritud. SIIS aga juhtus selline lugu, et minu silost enam vilja välja ei tulnud. St me jõudsime põhjani, kus veel küll on vilja, aga seda saab kätte ainult Agro-Vac´iga ehk imesuure tolmuimeja abiga ning selle töö jaoks on vaja Confined Space´i treeningut, mis tähendab põhimõtteliselt töötamist ohtlikes, pimedates ja kinnistes silodes või taolistes kohtades. Seega meie seda tööd teha ei saa.

Kui minu silos vili otsa sai, tulid paberitega mehed ja hakkasid tolmuimeja abil vilja rekkasse laadima. Mina läksin siis teise silo peale ja jätkasin oma tavaliselt laadimist. Jõudsin ühe rekkatäie ära laadida ja siis sai sealt ka vili otsa. Noniii. Siis tehti kiire otsus, et mina ja Markus võime lõpetada ning öeldi, et meil reedel ka tööd ei ole. Uurisin, et aga mis siis järgmine nädal saab. Siis vastati, et see sõltub nüüd suurest ülemusest (meie endine juht lahkus siit umbes kuu aega tagasi ja uue manageri valimised alles käivad) ja et peame tema käest ise uurima. Oeh. Jälle sai siis töö otsa. Siia ju saadeti teisest osariigist mehi juurde ja nüüd antakse neile esmajärjekorras töid, aga nad on täiskohaga ka. 

Homme tuleb suur boss siia, siis uurime, mis plaanid tal meiega on. Nisu on üsna kollakas nüüd, aga sellega läheb veel mitu nädalat aega. Prognoos on septembri lõpp. Leidsin muidu töökuulutustest, et farmerid otsivad rekkamehi juba septembri keskpaigaks, nii et ehk hakkab natuke varem...


Ühest küljest ei saa me väga nuriseda, et töö otsa sai, sest meid on siin niigi kauem hoitud kui tavaliselt ja oleme päris palju üsna mõttetuid töid teinud. Teisest küljest häirib pidevalt see teadmatus, mis siis edasi saab. Nagu mainisin, siis väike puhkus ei teeks paha, aga me ei tea, millal meid siia tagasi oodatakse. Loodan, et homme selgub kõik.

Proovisime õnne austraalia lotos. Ostsime 24 mänguväljaga pileti Superbowl loto 70 miljoni dollari suuruse võidu jaoks. Jackpoti kahjuks ei saanud, küll aga võitsime kahe mänguväljaga kokku 38 dollarit, mille eest ilmselt ühe uue pileti ostame.

Nädalavahetus möödub jälle rahulikult. Eile tegime natuke aiatöid. Mina niitsin maja ümbert muru ära, käsitsi trimmerdasin põõsaste ümbert pikka rohtu ära, pesin väljas olevad toolid ja laua ära, kastsin muru, koristasin naiste ja meeste WC-d ära ning Markus koristas ja pesi auto ära, tegi õlivahetuse jms. Päeval läksime Emeraldi kinno "Guardians of the Galaxy" filmi vaatama, pärast seda läksime Multikultuuri Festivalile, mille sissepääs oli tasuta. 

Festivalil olid mitme maa toiduletid esindatud (nt Tai, Korea, Itaalia, Saksamaa jne). Eraldi oli veel veini ja õlle aed. Kõik toidud olid üsna sümboolse summaga, ca 5-10 dollarit. Lisaks oli üks suur lava, kus parasjagu esinesid maoorid (Uus-Meremaa põlisrahvas) oma tantsudega. Nägime ka tuleshowd, aga ütleks, et Cairns´is tänaval oli see palju etem. Õhtul hiljem oli veel muusikaartiste üles astumas, keda oleks tahtnud näha, aga meil oli veel vaja süüa osta ja Capellasse tagasi sõita, nii et läksime varem ära. 




No comments:

Post a Comment