Sydney

Sydney

07 August 2014

Tuulekeeris, kiirabi ja töö ei lõppegi veel



See nädal läheb blogimisega eriti libedalt :) Uudiseid ka pisut. Nimelt eile oli Emeraldis farmerite koosolek, kus siis räägiti nisust ja kikerhernest. Talunikud andsid teada, et see ei ole väga heas seisus ja väga palju sealt ei tule ka. See oli juba vana uudis meile. Siin on nii palju öökülma olnud ning vihma pole viimased 3 kuud üldse sadanud. Paar korda tuli väike sabin, aga seda pole piisavalt. Põllud näevad üsna hõredad välja. Uurisime, et millal siis hooaeg peaks pihta hakkama. Farmerid olid vastanud, et näeme septembri lõpus. See nüüd väga hea uudis ei ole. Meil saab ju 23 okt viisa läbi, ilmselt läheb veel paar päeva enne otste kokkutõmbamiseks ja lendamiseks...

Uurisime siis suure ülemuse Johni käest, mis meist saab. Nädala alguses öeldi ju, et see meie viimane nädal. Tema vastas, et nädala jagu tööd on siin veel. Siis uuris veel, et kas me oleksime nõus ka teistel saitidel tööl käima. Vastasime, et jah. Seega ta lubas järgmise nädala lõpuks meile plaani paika panna. Loodan, et ta ikka mäletab, et tahtsime nädala või kaks vabaks ka võtta :D Iga nädal oleme peaaegu oodanud järgmist nädalat - puhkust, aga siis see lükkub aina edasi. Kui meile nüüd tööd sebitakse siin kuni hooaja alguseni, siis on täitsa kena. Muidu mõtlesime juba GrainCorpiga lõpparve teha, mille üle ausalt öeldes oleks mul olnud VÄGA hea meel. Oleks saanud oma viimased Austraalia kuud midagi uut ja teistsugust teha, ehk ka natuke ilusamas keskkonnas. Ja arvatavasti oleks ka närve säästnud. Isegi kui praegu meile midagi kindlat öeldaks, siis pakun, et paari nädala pärast on järgmine kammaijaa, nagu siin koguaeg ongi...Seetõttu ootame natuke rohkem ka kojutulekut, et saaks lihtsalt rahulikult olla ja ei pea koguaeg mõtlema, mis nüüd edasi saab. Ega kodust ikka välja ei visata :) Sauna tahaks ka jubedasti, nahapoorid on iga päeva lõpuks igast jama täis: higi, päikesekreem, tolm.


Teps enne tuulekeerist


Täna tööl olles tuli eikusagilt suur tuulekeeris. Neid siin ikka aeg-ajalt kohtab. See oli nii tugev, et tõmbas mul peast kiivri ära ja lennutas selle 10 meetri kaugusele. Muidugi sellise tuulispasa ajal peab natuke hinge kinni ka hoidma ja näo tuule vastassuunda keerama. Aga huvitav kogemus on :)

Eile juhtus tööl ka väike õnnetus. Nimelt üks rekkamees kukkus kaalusillal selili ja kohale kutsuti kiirabi. Mees on 79-aastane, oma ea kohta väga kobeda tervisega ja üldse paras naljavend. Tal on muide Facebook ka, üks päev nokkis oma telefoni ja siis tegin imestunud nägu, kui ta Facebookis oli. Seepeale ta vastas: "Ei no muidugi. Peab ju end kursis hoidma kõigega." Hästi tore vanamees, vahest on tema jutust raske aru saada, sest tal väga palju hambaid ei ole....Igatahes. Eile kutsuti kiirabi ja mees oli ikka veel pikali ja mainis, et ta ei tunne, et midagi hullu oleks, ta läheks tagasi tööle. Siis ta hakkas aga püsti tõusma ja lõi valu sisse. Viidi haiglasse ja tuli välja, et kaks ribi on katki.

Homme lõpetame kella ühest tööpäeva ja nädalavahetus on vaba. Üks mees, kes samuti saidil elab, läheb ära nii et terve majapidamine on meie päralt. Väga tore. Peame natuke siin paberimajandust ka ajama seoses maksude tagasitaotlemisega, aga sellest kirjutan hiljem natuke pikemalt, kuidas see veel käib.


Vahest ei viitsi kohe mitte midagi teha.

No comments:

Post a Comment