Sydney

Sydney

05 August 2014

Ninjad võtavad töö üle

Kuskil oli tulekahju


Eile saime tööl teada, et see nädal jääb hetkeseisuga viimaseks nädalaks meile. Uuesti ootavad nad meid tagasi nisu hooaja alguses, aga keegi ei tea veel, millal see pihta hakkab. Eelmine aasta hakkas septembri teisel nädalal...Tegelikult oleme siin saanud 4 nädalat kauem tööl olla, kui arvasime, aga ikkagi jääb suur auk sisse nisu hooaja alguseni. Kuigi väikesest puhkusest ei ütle kindlasti ära.

Kuigi meil on enamus tööd siin juba tehtud või oli just parasjagu alles, et meile tööd jaguks, siis meie kurvastuseks saadeti naabersaidilt siia eile kolm ja täna neli inimest meile appi. Eile koristasime kikerherne punkri täitsa ära, aga täna pidime meie Markusega endale juba uue töö otsima, sest muidu oleks meid lihtsalt liiga palju olnud. Käisime ühest kohast teise ja riisusime hunnikuid kokku, kus vilja oli maas. Natuke tüütu on nii, sest koguaeg mine ise ja otsi omale tööd. Kui me oleks ülemuse juurde läinud, oleks ta meid koju saatnud, kui oleks öelnud, et meil pole nüüd midagi enam teha. Praegu on meie arvates kõige raskem töö, sest 8 tundi päevas riisud või kühveldad, üsna füüsiline töö pluss otsi ja võitle oma tundide eest :D


Üks, kes naabersaidilt tuli, oli väga naljakas. Ta on kuskilt Aasiast pärit ja tal on kõikvõimalikud kaitsevahendid ees. Kui meie kanname ainult kiivrit, prille ja vahest ka kindaid, siis temal on käiste otsas kumm, et sealt tolm või ma ei tea mis läbi ei tuleks, kaelas on sall, mis lõpeb ta prillide all, nii et tema nägu ei paista üldse väljagi. Salli peal on mäesuusa suured prillid ja kõrvade kaitseks on suured kobakad kõrvaklapid. Siis kiivri küljes on veel päikesevari. Vöö küljes ripub väike tasku, kus on märkmik, et kui midagi juhtub, saab kohe kirja panna ja ülemusele ette kanda (pidi kitupunn olema) ja raadiosaatja ripub ka veel. Ning viimaks küünarnuki ja põlvekaitsmed ka veel :D Me kutsume teda ninjaks.

Me väga ei usu, et meil siin päris reedeni tööd on, aga vaatab, palju saab. Siis edasine plaan on paar päeva siin olla ja lihtsalt puhata ning alles siis tahame kusagile ranniku äärde telkima minna. Kui nisu aga väga kaugel ikka on, siis vaatame, kas leiab mingeid juhutöid vms. Oleks hea vaheldus ka :)



Markus lobsteri peal


Leidsime jänhese



No comments:

Post a Comment