Sydney

Sydney

26 December 2012

Jõulud aussi moodi

Kõigepealt ei peagi vist mainima, et meil eestlastel ei ole jõulutunnet. Teised soovivad meile siin Häid jõule, siis mina vaatan totaka näoga otsa, et misasja. Paar sekundit hiljem jõuab kohale, et ahjaa, meil on jõulud. Siis soovin neile sama vastu. Meil on enamus ruumid kaunistatud, on toimunud jõulupidu, saime jõulukinke, aga ikkagi ei ole mingisugust jõulutunnet. Ausalt öeldes tunduvad need jõulukaunistused nii soojas kliimas kuidagi magedavõitu.

Austraalias on punased pühad 25 (Christmas Day) ja 26 Detsember (Boxing Day). Jõulupäeval tegime grilli meie Staff Villages. Alustasime kell üks päeval. Osad poisid grillisid kana, lõhet, muud liha, sibulat. Lisaks oli valmis tehtud salatit, kartulivormi, snäkke ja joogipoolest mahla. Kõigil oli muidugi oma alkohol ju olemas. Saime staffi jõulupeolt järgijäänud alko kaasa võtta :) Muide iga töötaja sai järgmine päev veel ühe pudeli jõulukingiks.

Grillinud meie aussis veel pole, Markus korra tööl sai, aga see pole ka päris see. Kõik olid kohal ja süüa oli, ning juua ka, aga üldse ei suutnud olla õues. Meil oli tol päeval kuskil 32 kraadi sooja, tuult polnud peaaegu üldse ja kui kõht sai ka umbes täis nagu ikka jõuluajal, hakkas meil küll paha. Vahepeal käisime toas istumas, puhkamas, hinge tõmbamas, aga saime osa ka teiste toimingutest. Käisime kõik basseinis ujumas, enne osad küsisid ülemustelt luba. 

Kaks Sri Lanka meest ja üks Frencie :)
Õhtul midagi erilist ei toimunud. Mõned meist istusid väljas, jõid ja rääkisid juttu. Meie uus restoranitöötaja Gihan (Sri Lankalt) nägi ühel hetkel endast 3 meetri kaugusel poolemeetrist madu. See oli üks mürgisemaid, Death Adder, kelle sutsamisel on sul kusagil 45 minutit aega vastumürgi saamiseks. Millegipärast enamus madusid, keda siin liikvel on, ongi just seda liiki. 

Kuna madu tuli meie asustatud territooriumile, oli ühe toa ukse ees ja meie suure laua lähedal, siis Markus otsustas teda kinni püüda. Õigeid vahendeid selleks muidugu ei olnud, siis ta kasutus põrandamoppi ja prügikasti. Õnneks olime kõik karjakesi koos ja seetõttu ilmselt madu meid kartis, pole isegi üritanud sutsata.  Kahjuks meil (Markusel) ei õnnestunud teda kätte saada ja ta pääses minema, maja alla. Peale seda ei olnud eriti mugav enam õues istuda....Teadmiseks teile, et isegi kõige mürgisemaid madusid ei tohi tappa, need on ka looduskaitse all. Need veetakse metsa ja lastakse lahti.

No comments:

Post a Comment