Sydney

Sydney

29 December 2012

Head Aussi asjad

1)      Sprei variandis toiduõli
Väga hea, lased spray pudelist otse pannile õli. Ei pea laiali ajama nagu meil ja saab väga õhukese kihiga panni katta. 

Spray toiduõli.


2)      Keeratava korigiga õlu

Õllekorgid on peaaegu sama välimusega nagu meil Eestis, ainus vahe, et korki keerates tuleb pudel lahti!!! Naistele super hea variant. Nüüd ei jää enam midagi joomata! :D


3)      Raha saab poes välja võtta 

Põhimõtteliselt saab poemüüjat kasutada kui rahaautomaati. Ütled lihtsalt, et soovid teha cashouti ehk raha välja võtta. Automaate nii palju pole ka kui Eestis, nii et väga hea variant. 


4)      Sõbralikud inimesed

See on asi, millest ma Eestis olles puudust tundsin. Siin on väga loomulik minna võõrastega suhtlema ja aussid ise on väga hakkajad sind aitama. Näiteks lennujaamas kui sa vaatad natuke eksinud ilmega ringi, tulevad nad kohe sinu juurde ja küsivad, mis mureks. Brisbanes ei leidnud enda hostelit, sest sissepääs oli nurga pealt ja üks kohalik sõitis rattaga mööda ja kohe tundis huvi, et kas otsime midagi. Baarides tulevad võõrad sinu juurde: Hi, how are you jne.


5)     Schweppesid

Apelsini ja mango-maitseline. Minu üks lemmikuid.
Meil müüakse millegipärast ainult Schweppesi toonikuid, siin on aga väga palju erinevate maitsetega mineraalveesid, gaseeritud mineraalvee ga mahlajooke, mis on väga mõnusa maitsega. Need said Brisbanes kohe meie lemmikuteks. Kuna mina suur karastusjookide fänn ei olnud, siis Schweppesid olid just paraja maitsega.

6) Äädikamaitselised krõpsud

Minu uued lemmikud. Eriti head on äädikamaitselised riisikrõpsud, need on paksemad kui Lay's ja Estrellad. Kuna nad on hapuka maitsega, siis saab neist isu kiiremini täis ka, st jätkub ka järgmiseks päevaks. Muide Eestis võib neid leida ökopooodidest, Markus vähemalt on sealt ostnud.

7) Wedges (hääldatakse: vedsis)

Need on soolase maitsega küpsetatud või fritüüris valmistatud kartulid. Erinevad friikartulitest näiteks selle poolest, et wedges'id on suurema kujuga ja krõbedad. Väga-väga head on! Tehke kodus järgi! Pange googlisse: potato wedges recipe.

5 comments:

  1. Spray õli ja keeratava korgiga õlle on ka Eestis :P..

    ReplyDelete
  2. No hakkab looma :D Ega kõik õlled Eestis ju ei ole keeratava korgiga, aga loodame, et see varsti muutub :)

    ReplyDelete
  3. Kus kohast seda spray õli võimalik osta on? Pole poes märganud enne?

    ReplyDelete
  4. Tahaks ise ka teada, kust saaks osta sprei toiduõli, ise elan väikeses kohas Lõuna- Eestis ja siia Tallinnas saadaolevad kaubad tihti ei jõua..

    ReplyDelete
  5. Tahaks ise ka teada, kust saaks osta sprei toiduõli, ise elan väikeses kohas Lõuna- Eestis ja siia Tallinnas saadaolevad kaubad tihti ei jõua..

    ReplyDelete