Sydney

Sydney

23 December 2012

Jõulud ja tulevikuplaanid

Täna õhtul on meil töötajate jõulupidu.  (Meil eestlastel ei ole kellegil mitte mingisugust jõulutunnet - lund ju pole ja väljas on KUUM). See toimub meie restoranis, mis on ülejäänud klientidele suletud. Nemad saavad ainult baaris istuda. Käisime just peo jaoks kaunistamas, laudu paika panemas jne. Tõime konverentsiruumist kõlarid, jätsime osa põrandast tantsuplatsiks. Muide saame korralikult süüa, meid varustatakse tasuta veini ja õllega. Polegi siin korraliku veini saanud, ainult peeti.

Muide meil on siin nagu ühikaelu (Mina ja Markus pole ühikaelu ennem omal nahal tunda saanud). Elame küll eraldi sissekäiguga tubades, kõgil on oma vannituba, aga põhimõtteliselt on ikka nagu ühikas. Õhtuti tavaliselt lähed välja, vaatad, kas kuskil miskit toimub. Kui keegi väljas istub, lähed räägid juttu, jood veits siidrit, õlut või rummi...Tehakse teiste kulul nalja, nt ühel kanada tüübil kleebiti plätud tiiviku otsa. Selliseid nalju peaks rohkem tegema! 

Markus hakkab vist vaikselt ürgmehestuma.
Paar nädalat tagasi käisime ujumas meie basseinis, mis tegelikult on ju keelatud. Alguses pidime minema kolmekesi, aga kuna teised olid ka õues, siis kutsusime kõik kaasa. Lõpuks oli meid seal üheksa, üks saksa tüdruk tõmmati riietega vette ka. Kuna siin enamasti on väga palav, siis on nii hea basseinis käia. Meie Markusega oleme vist kolm korda seal käinud salaja.

Mis tulevik toob???

Mina olen Aussis olnud praegusega täpselt 2 kuud!!! (Markus ka) Groote Eylandtil aga 6 nädalat ja 4 päeva. Juba hakkab mõte liikuma sellele, mis meist edasi saab. Alguses arvasime, et võiksime siia jääda umbes neljaks kuuks, aga nüüd arvame, et liigume edasi kiiremini. Plaanime umbes veebruari keskel siit ära minna. Põhjuseid on mitu: Esiteks Austraalia on meeletult suur (umbes Euroopa suurune), meie oleme väiksel saarel ilma autota ja seega oleme praegu Austraaliast väga vähe näinud. Töö on ka selge, väga palju uut ja huvitavat enam ei ole. Asi on ka selles, et meie "linn" on umbes sama suur kui Valjala alevik, seal pole suurt midagi teha. Enamik päkkereid töötab ühes kohas paar nädalat ja siis liiguvad edasi.

Teine põhjus on see, et Jaana tuleb 18. veebruar Sydneysse. Jaana alustab varsti oma Round the world trippi. Sidney on üks meie must-go koht anyway ja mõte on samal ajal Sidneysse minna. Lubasime endile, et peale siin töötamist-orjamist läheme paariks nädalaks puhkusele-reisima. Paar päeva mõtlesime Darwini lähedal seigelda, siis Sidneysse. Eelarveliselt on see samuti hea plaan, mida rohkem inimesi, seda odavam. Saaksime kamba peale võtta rendiauto, odavama majutuse (ei pea võõrastega elamist jagama jne) ja oleks väga tore koos vanade kaladega suurlinnas turisti mängida. Meie kaks töötajat on ka Sidneyst pärit ja nemad juba andsid juhtnööre, kuhu võiks minna ja mida teha. Mõistagi listis on ooperimaja ja Blue Mountains.

Kui me lahkume veebruari keskel, oleme teeninud kolme kuu teenistuse, mis on väga piisav reisimiseks ja uue töökoha leidmiseks, võib-olla plaanime ka auto osta, siis on kergem farmitööd leida, sest peaksime oma farmipäevad (88 päeva) ära tegema, kui soovime teiseks aastaks aussi jääda. Siia, kus me praegu oleme, võime me kunagi ka tagasi tulla, aga seda näitab juba aeg. Eriti Kissu Tai reisipilte vaadates tuleb juba suur reisikihk peale :)


No comments:

Post a Comment